Juletiden är så välkommen

Copyright 2021. All rights reserved.

Hej

Hörni visst är det så himla mysigt att juletiderna är här nu. Som jag tidigare nämnt tänker jag gå all in på julen i år. Juletiden är så välkommen. Även idag försökte jag hitta tomten precis som igår. Och tro mig idag hittade jag många både stora och små Nissar. Kan ni tänka er att jag även såg den riktiga tomten och smög in min önskan till honom.

Juletiden är så välkommen

Idag drog jag mig in till stan för att julmysa med syster. Alltså vilken kanon dag vi haft på alla sätt och vis. Tänk vad mycket vi sett och mycket vi fick gjort. Innan Cicci kom smet jag in på Gamla Stans Polkagriskokeri. Jag som alltid haft Kajsa Kavat som min bästa barnbok tycker att det är självklart att man ska slicka på polkagtisar när man är på julmarknad. Alltså doften inne på ett polkagriskokeri är ljuvlig och drömsk på samma gång. Ut på gatan igen klev jag med varsin polkagris till oss.

Gamla Stans Julmarknad

Julmarknaden i Gamla Stan är Sveriges äldsta julmarknad, med anor från medeltiden. Stortorgets Julmarknad bjuder åter in till förstklassig och stämningsfull julstämning. Här hittar man bodar med högtidsbetonade produkter inom allt från konstsmide, keramik och genuint hantverk till karameller, glögg och viltkött. Jag blev så glad när jag såg att de fina julgranskulorna som jag sett tidigare fanns även i år. Lite si så där smått ångrar jag att jag inte köpte med mig kulan med Gamla Stan.I sedvanlig ordning blev det glögg på Nobelmuseets trappa medan vi kikade ut över torget.

Hälsade på kungen i Livrustkammaren

Nästa stopp blev hos kungen nere i hans Livrustkammare. Jag har varit där många många gånger både med barnen och i andra sammanhang. Kan ni tänka er att jag och Gustav III var lika långa. Vilken liten kung han måste varit på flera plan. Vagnarna i kammaren är helt enastående vackra. Tänk om jag själv skulle få åka i en sådan kortege genom staden en gång i livet. Inte visste jag heller att min syster tillhör den gamla kungliga familjen. Det kanske innebär att även jag har lite blått blod eller vad tror ni?

NK:skyltfönster avtäcktes idag

Att kika på NK:s skyltfönster är en årlig tradition för de flesta av oss Stockholmare. De senaste åren har jag tyckt varit lite sådär. I år däremot så var särskilt två av dem så fina, Skansen och Isbanan i Kungsträdgården. De var precis som i sagorna, drömlika och som en film. Vi fick även en titt på tomten som var på plats på NK för att ta emot allas önskelistor och önskningar.

Stockholmsjul nu lyser hela staden upp

Förra helgen tändes stadens alla juleljus upp. Tyvärr fanns inte tiden att åka in och kika på staden då. Men det fanns det idag som tur var. Amazing är vad Stockholm är med alla sina ljus. I am in love. Tänkte smitit in på  ett av Marcels favoställe och tagit ett glas vin men bangade i sista sekund. Men det går flera tåg får vi hoppas.

 

 

10 thoughts on “Juletiden är så välkommen

Add yours

  1. Julen i Stockholm är så fin. Älskar alla ljusen och måste ta mig förbi NK och titta i fönstren. Det hör verkligen till.
    Hör av dig när det blir vin på Berns 😉

  2. Stockholm är en fin stad så här års, skyltfönstret var som vanligt både fint och kreativt, snygga bilder och polkagrisar och tomtar är aldrig fel..

  3. Det var längesen jag var i Stockholm i juletid. Man blir så lycklig ända in i själen då allt tänds upp. NK kommer helt klart besökas, ett måste.

  4. oj jag känner nog inte till kajsa o de barnböckerna. men kul att någon gillar jul selv är jag emot jul

  5. Julmarknad i gamla stan har jag besökt en gång i vuxen ålder. Himla mysigt med alla marknader och allt juligt som är nu.. fast mer mysigt blir det när vi släpps in i december tycker jag.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: