Kotglidning blev läkarens dom

Hej

Kan ni tänka er att det tog si så där över 20 år för att få veta vad som är felet med min ländrygg? Smärtan som jag har nu av och till har kommit och gått i perioder sedan då jag vet att detta uppstod. I min värld hade jag överansträngt ryggen eller mig själv. Ryggen  har varit för svag gentemot vad den en gång var när jag var gymnast. Kotglidning blev läkarens dom. Pinsamt värre blev det utanför biblioteket idag. Men vad fasen skulle jag göra.

Kotglidning blev läkarens dom

Mina promenader sista dagarna har varit korta och med myrsteg för att som jag säger inte kliva över höften. Varje gång jag tagit ett steg där höften inte varit i stabilt läge har ryggen huggit till och jag nästan vikt mig av smärta. Första gången som jag kan minnas att detta hände var för över 20 år sedan. När jag stod i en lekpark med en vän, våra barn och gravida magar och gungade våra juveler.

Plötsligt var det som om höften bara hoppade eller försköts framåt och jag kunde inte ta ett ända steg. Det slutade med att R fick komma hem och bära mig hem och ta Wille med oss. Som tur var befann vi oss bara i parken bakom vårt hus. Då trodde jag att det berodde på bäckenuppluckringen jag kände av. Så kan ju varit fallet att det påverkade. Men jag tror det måste även varit en överbelastning. Som gett en stressfraktur vilket ofta gymnaster ofta får.

Pinsamt värre blev det utanför biblioteket

Visst gjorde det ont om jag råkade kliva för långt steg eller marken var ojämn när jag var ute på min lilla runda idag. Men jag har tyckt att jag kunnat balansera det och tänka mig för så jag skulle slippa hugget i ryggen när kotan glider över sin kant och kommer åt den nerven som är där.

När jag skulle kliva ut från biblioteket idag var jag inte uppmärksam nog och missade att det var en liten bit i nivåskillnad för att kliva ut från dörren. Det skulle jag inte gjort för ryggen hög till som satan. Och jag vek mig nästan dubbelt eller inte för jag kunde knappt röra mig. Tanterna som gick ut precis före stannade till och hjälpte mig. Det borde varit tvärtom då de var äldre med rulatorer.

Mellan vårdcentralen och biblan är det mindre än 30 meter så att inte gå myrsteg dit med dem fanns inte på världskartan. Så jag hängde med dem och kom in till en läkare. På en gång efter min beskrivning sa att det är en kotglidning. Som delvis beror på en överrörlighet som inte används idag och en obalans i muskulaturen i mig. Tro mig jag vet med mig att jag är svagare i ryggen än benen just nu.

För mig väntar nu att vila ryggen och gå kortare och lugnare promenader och sedan komma på återbesök till läkaren. Tur i oturen eller vad ska jag säga. Hade tanterna inte dragit med mig upp till vårdcentralen hade jag inte gått dit tror jag inte. Nu vet jag i alla fall att jag ska gjort illa mig någon gång mellan jag var 5-7 år och skadat ryggen vilket jag först märkte när jag var 30 och gravid.

Carolas Lilla Butik en pärla väl värd ett besök

Idag när jag var ute på lilla rundan innan ryggen knasade till sig värre än värst gick jag bort till Carolas Lilla Butik. Det är en blomsterbutik med en massa spännande och fina inredningsdetaljer. Vilken ligger granne med Fru Marias Bak. Varje gång jag går förbi eller tar en fika hos Fru Maria går jag genom deras ute butik eller vad jag ska kalla det. Idag smet jag även in i butiken och blev lika tagen. Wao vilken butik detta är. Jag bara älskar butiker som ger feelgood och bra input.

 

8 thoughts on “Kotglidning blev läkarens dom

Add yours

 1. Vad jobbigt det måste vara för dig att gå runt och ha ont i ryggen…Dessutom haft det så länge med..Vilken tur att tanterna lyckades övertala dig att gå till vc…Nu håller jag tummarna för att återbesök ska gå bra med…

 2. Tur det finns envisa tanter ibland 🙂 Eller ska vi säga kloka äldre damer. Vilka butiker du hittar. Så mysigt att gå runt i sådana.

  1. Vilken tur att dom äldre damerna kom och tog med dig till läkaren 😊. Oj har du gått så länge med smärta och inte kollat upp det? Vilken fin butik du hittade

 3. Tanter är bra ibland 🙂 Ibland måste man få den där lilla extra knuffen som att de knuffade dig till vc. Hoppas att det är något du kan få hjälp med så att du slipper dras med sådana smärtor emellanåt.
  Du hittar så många mysiga ställen på dina promenader!

 4. Fy fan vad hemskt det måste vara att ha en kotglidning, låter hemskt! Bra att tanterna var där.

  Vilken härlig butik! Vi har en sån hemma i byn där jag bor. Älskar kombon med blommor och inredningsdetaljer.

  Krya på ryggen!

 5. vilken fin butik det såg ut att vara på bilderna, väldigt fina saker, lät inte så roligt med ryggen, hoppas att den blir bättre snart i alla fall för det är ju jättejobbigt att inte kunna röra sig på samma sätt man är van vid

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: