I den känslan skriver jag allra bäst

Hej

Ännu en sådan dag när jag lämnat dottern i huset för några dagar hos R. Jag tror att jag både läst och hört vänner sagt att känslan när man lämnat sina barn till exet är hemska. Vad fasen den känslan suger det är ett som är sant. Min medförfattare eller vad jag nu ska kalla henne för säger att just i den känslan skriver jag allra bäst. Så det är där jag nu befinner mig. Fast jag vet att dessa dagar är viktiga för mitt läkande så flyr jag gärna allt vad bearbetning av allt elände heter.

I den känslan skriver jag allra bäst

Tänk om och alla dessa om jag bara, kan äta upp mig fullständigt. Det är alltid så lätt att vara efterklok men lagda kort ligger och det går inte att varken radera eller spola tillbaka. Gör om och gör rätt som hen ofta sa funkar verkligen inte när man ska laga själar. Hur som haver trots allt tänker jag göra livet och ha bra dagar nu när jag inte är ansvarig. Måste också skriva stolpmanus inför torsdagens föredrag med samtal som jag ska hålla i. Det ska bli både kul och lite läskigt. Inte nervöst utan mer läskigt att öppna boken om mig.

På tal om läskigt så är det lite läskigt när någon lusläser bloggen inlägg efter inlägg säkert eftersom den är som en dagbok, Mitt liv och mina dagar. Tack WP för att jag får info när en och samma läser inlägg efter inlägg. Kanske inte så konstigt men jag vill nog inte eller så vill jag. Hur som haver den dagen du vågar kontakta mig lovar jag att svara så gott jag kan på alla dina frågor.

Från känslor till brödbak

Jisses hur hamnade jag där i känslodalen när inlägget skulle handla om att jag briljerade i bageriet igår. Eftersom jag överansträngt ryggen och den gör lite sådär ont av och till har jag sysselsatt mig med en massa hemmafix och skrivande. Jag fick baka bröd feeling igår och lyckades bättre än jag kunde förväntat mig. Som alltid när jag bakar eller lagar mat så kan jag utgå efter ett recept men sedan tar det slut där. Och jag gör på mitt eget sätt som jag alltid gjort på gott och ont förstås.

10 år gammal bild på dagen igår. Ibland är facebook bra kul när bilder från förr dyker upp.

Det blev både ett lantbröd och två limpor med morotsbröd. Himmel och pannkaka vad de blev bra och goda framför allt. När Tilda till och med åt och gillade mitt bröd med morot då har man lyckats. Länkar recepten här ovan om ni vill försöka er på dessa som jag bakade.

5 thoughts on “I den känslan skriver jag allra bäst

Add yours

  1. Förstår att det suger när man lämnar sitt barn hos sitt ex. Man vill ha sitt barn hos sig jämt. Vad gott det ser ut önskar att jag bakade lite oftare än vad jag gör 😊..

  2. Förstår din känsla. Värsta som fanns, men jag hade en anledning till att säga så. Så galet goda bröden ser ut. Är rätt kass på att baka tyvärr.

  3. Ja, fy sjutton för den känslan. Man vill bara åka hem igen och ta dem med sig. Synd att jag missade att du bakat för då hade jag svängt förbi direkt på en fika. Ser så gott ut.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: