Tiden går snabbare

” Inlägget är i annonssamarbete med Styling Guiden ”

Hej

Tiden kommer alltid att gå lika snabbt, men du kan faktiskt påverka hur du upplever tiden. Därför känns det som att tiden går snabbare när du är äldre. Tänk att det snart är jul igen. Det var ju inte länge sedan det var maj och jag flyttade till min nya bostad. Ibland känns det som om tiden bara flyger fram.

Tiden går snabbare

Tiden går faktiskt inte snabbare på riktigt. Det är fortfarande 365 dagar per år och varje dygn är 24 timmar långt. Hur snabbt tiden egentligen går och hur vi upplever tiden är dock två helt olika saker. Jag läste en intressant artikel om tiden när jag letade på damklockor på nätet. En ny klocka ligger nämligen högt upp på min önskelista av tomten.

Hjärnan måste ta in information och sortera den i en begriplig ordning för att vi ska kunna uppfatta något över huvudtaget. Vilket är en av anledningarna till att vi upplever att tiden går snabbare när vi blir äldre. När man är yngre så är det så pass många nya intryck vilket gör att hjärnan måste lagra och bearbeta informationen mycket mer än vad den behöver när vi är äldre.

Spelar roll  gör också hur närvarande vi är vid händelser. Personer som har varit med om situationer där de upplever att det som bara varade några minuter kändes som evigheter. Det är för att hjärnan är 100% fokuserad och närvarande på just den situationen för att vi ska uppfatta varenda liten detalj.

Påverka hur snabb tiden känns

Tiden kommer alltid att gå lika snabbt vare sig jag får en ny klocka eller inte men jag kan faktiskt påverka hur jag upplever tiden. För att sakta ner tiden behöver vi utmana våra hjärnor med nya intryck. Vilket visar på att det är inte bara urtrist att fastna i samma gamla banor dag ut och dag in utan också skadligt för hälsan. Vi behöver leva fullt ut och hela tiden vilja lära nytt och upptäcka världen under vår tid här på jorden.

Sakta in tiden med ny klocka

Inne hos Styling Guiden fick jag en rad bra tips på fina klockor och märken som föll mig i smaken. Daniel Wellington eller Mockberg till exempel har fina stilrena klassiska klockor som jag gillar. Vad tycker ni vilken stil av dessa ska jag gå efter? Rund eller en rektangulär form på urtavlan. Alla mina senaste klockor har haft rund så det kanske skulle vara roligt en klocka i ny form.

KRAM KRAM

 

 

9 thoughts on “Tiden går snabbare

Add yours

 1. Har också funderat på varför tiden går fortare nu än då man var yngre. Fick en förklaring till det nu
  Snygga klockor förresten.

 2. Man kan inte förstå att tiden känns som den här snabbare, men fy katten vad fort det känns. Liksom dagarna och månaderna bara swishar förbi. Man får njuta så mycket man hinner.
  En snygg klocka är dom ett smycke på armen
  Kram Kajsa

 3. Tycker att tiden bara går fortare och fortare! Och under det gångna året, då man skulle kunna tycka att allt skulle gå lite långsammare eftersom vi inte kunnat hitta på så mycket, har tiden ändå bara rusat på!
  Är liiite sugen på en Apple Watch, trots att jag varit helt ointresserad innan. Men insåg att jag ju slipper ha med mig telefonen när jag är ute med hunden i träningskläder (som inte alltid har fickor) och ändå kan ringa eller lyssna på mina poddar. Så jag funderar på saken 🙂

 4. Tiden rinner iväg, dagarna går snabbt. Jag tänker mkt på att det känns som att veckan är över när tisdagen är förbi. I gymnasiet hade vi gympa på tisdagar och jag avskydde skolgympan så när tisdagen var förbi så var veckans tråkigaste lektion gjord.

  Snygga klockor, själv har jag en Garmin Vivo active 3. Jag är jättenöjd med den men ibland saknar jag min MK-klocka för den känns mer som ett smycke.

  Jag tycker bäst om runda klockor, jag har haft både rektangulära och kvadratiska men jag kommer alltid tillbaka till runda.

 5. Tiden går alltid fort när man har roligt känns det som. Älskar Dw klockor och har nog också mest runda klockor.

Kommentera

Up ↑

%d