Sluta förutsäga saker

Hej

Jag tror att jag vaknade på fel sidan imorse för det känns som mycket gått emot mig idag. Först var det himla knepigt att byta däcken på Rosie  (min lilla röda bil) vilket löste sig till slut. Hon är en liten pundarbil min lilla Rosie som har ett förflutet där andra ägare inte alls tagit hand om henne som man borde. Därefter fick jag en smäll på näsan. Alltså människor måste sluta förutsäga saker. Om ingen sagt varken ja eller nej – av eller på så finns det inga svar. Inget man kan gå på helt enkelt.

Sluta förutsäga saker

Sluta upp med att försöka förutsäga framtiden. Det är något som vi alla bör ha sparat i minnen. Du har ingen kristallkula, och det finns inte heller någon spågumma i närheten som har förmågan att kunna se vad som kommer att hända imorgon eller därefter. Inte heller kan du tro dig bestämma något när andra är involverade som inte har varit med och bestämt. Så bara släpp det. Sluta försöka förutse saker som inte har hänt ännu. Och för guds skull sluta måla upp scenarier som inte ännu skett.

Jag var bara tvungen att säga min mening för just idag fick jag mig två slängar när andra bara förutsäger saker.  På ena sidan är jag inte ett dugg förvånad för så var det alltid. Att man bara förutsatte att jag städade upp så andra kunde göra som de ville och önskade. Men se den gubben går inte längre för jag har satt stopp där.

Bästa sättet att förutsäga framtiden är att skapa den

Med det sagt så måste framtid där flera är delaktiga beslutas, bekräftas eller kommuniceras. Man kan verkligen inte bara förutsäga att för att jag själv får en feeling och vill det ena eller det andra så måste viljan vara delad inte sant. Så vad vill jag säga med allt detta drabbel? Jo för att få sin framtid dit man önskar så får man allt ta och skapa de förutsättningar som krävs för den. Hänger ni med? Tror inte alla gör det men hoppas att ni förstod något av mitt svammel i alla fall.

Bytte däck och fikade med grabbarna

Herre jäklar vilka fina grabbar eller söner är mer rätt ord jag har. Jag tycker verkligen om att se dem tillsammans och har alltid gjort. De har liksom vuxit upp tillsammans sida vid sida så olika men med samma fina hjärtan. Killar  – Jag älskar er så mycket.

Idag skulle vi tre byta till vinterdäck i Willes garage innan Marcel skulle åka vidare till jobbet. William har skadat ryggen lite så det var Marcel och jag men mest Marre då som fick slita under ledning av Wille. Fasiken vad vi fick slita för att få av de fastrostade däcken på min bil alltså. Man måste verkligen sluta förutsäga saker så som att det skulle vara lätt som en plätt att byta däck på alla bilarna. När vi äntligen var klara med alla bilarna fikade vi på garagegolvet tillsammans.

Förresten grattis till mig på Ingela-dagen. Namnet som jag alltid ogillat och faktiskt fortfarande inte är så förtjust i. Men farmor min tyckte minsann att jag skulle få det fina namnet. Nja där tyckte vi olika farmor.

 

7 thoughts on “Sluta förutsäga saker

Add yours

  1. Förstår precis vad du menar. Människor måste sluta ta för givet att de vet vad man vill och hur man tänker. Låt oss få tänka själva och ingen ska få ta oss för givet. Vi har städat färdigt för alla andra. Kram

  2. Många tar mig för given också. När jag inte curlar händer inget. Det där med förutfattade meningar är lite svårt. Mina syskon tycker jag har det hela tiden, men jag lägger nog det på dom faktiskt. Brukar fråga om nåt är konstigt, och då dom bara blir galna så inser jag ju att min första tanke är rätt 🙂 🙂 Tyvärr har jag fått rätt i princip allt jag trott också.

  3. Härligt med go fika hos grabbarna!
    Det där med namn. .när min dotter föddes sa min mamma att man kunde låta namn gå vidare. Hon menade då Ingrid som hon och vi tre systrar heter. Men jag valde Kajsaistället som mig själv.
    Kram Kajsa

  4. Mysig med en fika så där på golvet, när man dessutom gjort något bra och även viktigt tillsammans. Apropå namn man inte gillar… jag tycker Ingela är jättefint! Själv tog jag bort mitt mellannamn, det krånglade bara eftersom många trodde att det var mitt tilltalsnamn. Så nu har jag bara ett namn, mycket enklare 🙂

Kommentera

Up ↑

%d