Vad är det bästa som kan hända

Hej

Sitter med dagens andra kopp kaffe efter att jag varit och lämnat dottern på gympaträningen. Fredagen rullade på i en rätt bra lunk faktiskt. Alla mina FFF fick jag med och jag och en vän snick snackade igår kväll om bästa och sämsta. Vad är det bästa som kan hända. Visst fasiken låter den frågan så mycket mer inspirerande än att fråga om det sämsta.

Vad är det bästa som kan hända

Något som jag alltid kräkts över är negativa energilösa människor. Fast jag nu lärt mig att det inte kanske behöver vara människan utan bara hens inställning till livet som går i klins med min egen inställning. Negativa och bittra människor tar energi från andra för att överleva. Tyvärr så saknar de många gånger förmågan att vända den energin de tar till positivitet.

Många blir först någon när de får andra att tycka synd om dem

En sak som jag tänkt på ett bra tag nu är att på tok för många människor tror att de blir till när de hittat något som är sämre att förmedla. Ta en sådan enkel sak som i världen kring sociala medier. Hur många bloggare till exempel förmedlar inte bad news i inlägg efter inlägg. De är sjuka, bilen gått sönder, barnen bråkar, maken är bajs och magen för stor för att bara ta några alternativ. Visst barnet kanske är sjukt, du fått förkylning nummer fem denna hösten och bilen är paj. Det är såklart supertrist men ger det verkligen dig ny energi när du förmedlar elände?  Eller vill ni bara att andra ska tycka synd om er och få lite uppmärksamhet?

Självklart suger livet stundtals tro mig jag vet för mitt liv har varit pissigt på galet många sätt. Skulle jag skriva om allt elände skulle besöksantalet skjuta i höjden av ren nyfikenhet om sanningen skulle komma fram. Vem vet en dag släpps kanske min historia även här men den dagen är inte idag. Alla ställer vi oss frågan i dessa stunder om vad som är det värsta som skulle kunna hända. Svaren blir en sorglig läsning och en ledsen story för våra egna inre. Det är delvis en sanning men ingen kommer vidare eller växer om man fokuserar på det värsta.

Byt fokus från värsta till bästa

Tänk er själva vilka influenser eller personer som inspirerar oss. Ja inte är det de som är pessimister och negativa. För även om de haft eller har motgångar så hittar de nya vägar och gör sitt bästa av situationen. Hur väljer du? Hitta din egen väg mot ett bättre mående och liv. Laga dig själv.

Vad har jag idag i mitt liv som gör att jag mår som jag gör? Alla har vi något som vi tycker om och gillar att göra. Skulle det vara så illa att du inte vet vad du gillar får du testa dig fram. Vi människor vill gärna läsa och höra om tragedier och elände men vi vill i samma veva höra om hur den sagan fick liv och blev till motsatsen. Från misär till glädje och framtidstro liksom.

Ha roligt i livet och låt din lycka vara din egen och inte andras. På tok för många särskilt kvinnor lever sina liv genom sina barn. Tänk på en sak – det är barnets liv och du är bara en person i deras liv. En attans viktigt såklart men återigen vad vill, tycker tänker du i egen hög person.

Allt handlar om resan som är livet och se till att leva det gott och ha kul.

FFF – Dags för veckans redovisning

Jodå jag fick till mina FFF även denna veckan även om det inte lyfts fram på samma sätt. Fredagsfokus låg på att fixa lite halloween på balkongen och gå milen samtidigt som jag lyssnade på Alex&Sigge. Fredagspresenten blev bra behöva viktiga saker som jag använder dagligen. Denna veckan fick det bli fredagsfira istället för fika.

5 thoughts on “Vad är det bästa som kan hända

Add yours

  1. Håller helt med dig vad du skriver, en del bloggare skriver verkligen bara om elände och det är så sjukt trist att läsa.
    Men vad fint du fixade till halloween.
    Hoppas du får en mysig helg kram

  2. Kan bara hålla med. Sen får man skriva negativa saker ibland också, ventilera sig lite. Men de där som alltid är sjuka, då livet alltid är orättvist, då allt alltid är jobbigt. Allt är alltid någon annans fel, ja listan kan göras lång. Själv vill jag vrida klockan tillbaka ett år, sudda ut vissa händelser, sörjer fortfarande, men livet måste gå vidare.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: