Halloween på Herrängen och fotoläxa

Hej Hej

Nej just det man skulle ju inte säga två lika ord efter vatrandra. För det skulle visa på en gammal människa. Men om man nu då är gammal och stolt som jag är så säger jag det i alla fall – Hej Hej. Halloween på Herrängen och fotoläxa. Jag försökte slå två flugor i en smäll i eftermiddags då jag gav mig ut i det vackra vädret.

Halloween på Herrängen och fotoläxa

Har ni gått all in på Halloween och festat och klätt ut er till läskiga figurer? Jag har varken festat eller lekt maskerad men firat på vårt sätt. Pumpan lyser för sista gången i år på balkongen. Vilket är en himla tur för pumpan är redan lite halvt möglig så den åker i sopporna imorgon. Jag gav mig som varje dag känns det som ut på min långa runda. Styrde kosan mot Herrängens gård för att kika lite på deras Halloween aktiviteter och konstutställningen som hade sista dagen idag.

Gyllene Snittet eller Tredjedelsregeln

Där har jag varit i tankarna idag då jag startade upp moment 6 idag. Inom fotokonsten  kallas den oftare för Tredjedelsregeln och innebär att man lite förenklat delar upp motivet i tre horisontella delar och tre vertikala delar. Både synliga men samtidig de osynliga som leder och förvillar våra ögon och vårt sinne.

Under dagens runda provade jag mig fram och framåt. Till sist kunde jag erkänna att några bilder skulle kunna få följa med in i min portfolio på kursen. Visst ska man vara självkritisk men jag tror faktiskt att jag ibland är lite för hård mot mig själv bara för att jag vill så mycket. En sak som jag lärt mig är att det är skillnad på att vara fotograf och bildjournalist i den bemärkelsen att en fotografs syfte är att fota vackra bilder och journalisten ska förmedla ett budskap, händelse utifrån här och nu. Jag får väl se när tiden är kommen vilken bild som jag ska lämna in i momentet denna gången. Jag har en vecka på mig till innan det är dags.

 

6 thoughts on “Halloween på Herrängen och fotoläxa

Add yours

 1. Inget halloween hemma hos oss och ingen maskerad. Det har varit lugnt på den fronten. Här har det varit invigning av en vinbar, 2års kalas med mycket stim. Ock så ett 17 års kalas med sockerstinna kakor.
  Kul med fotokurs och fotoläxor
  Kram Kajsa

 2. För många år sen hade vi halloweenfest på kvarterskrogen där vi bodde. En av de absolut roligaste kvällarna där. Tredjedelsregeln pratade dom mycket om då jag gick min fotokurs.

 3. Bara en middag här, men ingen maskerad.
  Ska man inte säga hej, hej? 🙂 Det gör jag alltid när jag hälsar på någon jag möter, som jag inte känner! Haha!

 4. vad roligt att läsa en sån kurs, jag tycker du är väldigt duktig på att fotografera faktiskt. Jag gillar den där bilden med löven och någon som sitter på en stubbe lite extra, den blev så känslosam och mångsidig på något sätt, går säkert att hitta många tolkningar i den och väckas olika känslor för olika personer <3

 5. nej jag har inte ens tänkt på att det är halloween så har inte klätt ut mig el något. men gillade spökerna där på bilden 🙂

Kommentera

Up ↑

%d