Humle till ölbryggning

” Inlägget är i betalt annonssamarbete med PGW ”

Hej

Tänk om även jag skulle prova på att brygga mitt eget öl. Jag har en ny vän som har ett eget litet bryggeri. Vilket jag tycker är spännande och framför allt lite små coolt. Mitt mål skulle bara vara att lära mig och faktiskt kunna själv brygga eget. Härom veckan var jag med och fixade med humle till ölbryggning. Måste erkänna att jag säkert hade större blå ögon än vad jag brukar för det var en wao känsla att vara i det lilla bryggeriet.

Humle till ölbryggning

Det skulle vara lite kul om jag varit med och smaksatt till en öl sort. Nog om det nu och istället till mig själv som är en nybörjare på allt vad egen bryggning av öl innebär. PGW Produkter har har sålt hembryggningsartiklar och bartillbehör via postorder sedan 1991. De har även butiker på några orter i landet. Ambitionen för PGW är att leverera förstklassiga varor till låga priser. Med andra ord har PGW allt som vi nybörjare behöver för att starta upp våra bryggerier.

Enligt min vän ska det fungera att brygga öl hemma. Problemet är bara att det inte håller så länge och att det kan vara lite svårt att mäta temperaturen under jäsningen. Därför kan det i början vara smart att köpa ett prova på kit för att se om man gillar att hålla på med öl. Men generellt funkar det att brygga bra öl hemma.

Humlen ger beskan i ölen

Humle är en växt som länge odlats för just ölbryggning. Örten har ett slingrande växtsätt som klättrar sig upp längs störar.

Det finns en uppsjö av olika typer humle att välja mellan vid bryggning. Alla olika typerna har sin egenskap och ger ölet olika karaktär. Varje kontinent runt om i världen har sina sorter humle. Det är humle sorten som gör att ölsmaken skiljer sig åt över hela världen. En grej att börja med om man går i tankarna att prova på brygga eget öl kan vara att gå en ölskola. Framför allt för att man ska få en lättare startr och veta vilken karaktär man vill att sitt öl ska.

All lycka till med ert egna bryggande. Glöm inte kika in hos PGW som har det mesta för att ni ska lyckas.

KRAM

7 thoughts on “Humle till ölbryggning

Add yours

  1. Finns en hel del micorbryggerier. Så coolt 🙂 Har aldrig gjort vare sig vin eller öl hemma, men mitt ex gjorde vin iaf

  2. Känner några som tillverkar egen öl och säljer, är säkert en trevlig hobby om man gillar den sysselsättningen men själv har jag alltid köpt öl som någon annan gjort

  3. Säkert kul att testa, om man gillar öl. Jag gillar inte öl alls, förr kunde jag dricka en mörk öl men nu kan jag inte få ner en klunk ens.

  4. Det har ju blivit väldigt populärt med microbryggerier de senaste åren. Har faktiskt en kompis som tar fram jäst till just bryggerier – värsta vetenskapen ju! Dricker dock själv inte öl.

  5. ja fet hade varit kul att med eget. man får lära sej mkt. det r väldigt lärorikt o intressant o man tror inte att det är så mkt 🙂

    förlåt för sen kommentar ang torsdagens tråd.

Kommentera

Up ↑

%d