Tvätta bilen steg för steg

” Inlägget är i betalt annonssamarbete med Frösshammar ”

Hej

Något som jag önskat när jag köpte min lilla nya pärla i våras skulle varit att bilfirman gjort en invändig rekond. Jag som alltid haft både bästa lukt och smaksinnet tappade stora delar av särskilt doften efter att jag hade corona i maj. Det gjorde så jag inte kände att nya bilen doftade rök invändigt. Vilket barnen kände på en gång såklart. Tvätta bilen steg för steg. William min bilkille son kan allt om bilar känns det som och har lärt mig det mesta jag kan om bilar och hur man tar hand om sin bil.

Tvätta bilen steg för steg

Visst kan man åka till någon av olika tvättinrättningar som finns när man ska tvätta sin bil. Men de ska inte vara det bästa för bilens lack och underhåll. Nu är jag väl medveten om att alla inte har en William hemma hos sig. Men det gör ingenting för Frösshammar går igenom alla stegen för hur man tvättar och tar hand om sin bil på bästa sätt. Det är bara att klicka in på deras sida och läsa på och följa proceduren.

Så här tvättar du bilen utvändigt

Viktigast av allt är att du är noggrann med de två första stegen vilka är avfettning och rengöring. Tar ni inte bort all smuts får man inte ett bra resultat med vax och polering. Dessutom kan gammal smuts i form av sandkorn och annat göra märken i lacken om man börjar ploera en smutsig bil.

Insidan minst lika viktig som utsidan

Många glömmer nog bort eller tycker att bara bilen ser ren ut för andra så är det okej. Det är kanske lite sant men vem vill åka runt i en sopptipp till bil. Hade mitt doftsinne varit som det var för jag tror inte att jag är fullt tillbaka där jag var innan. Då hade jag garanterat krävt en inre rekond så den lilla rökdoft som fanns inte var där. Nu är den borta men ibland kan jag tycka eller är det bara inbillning för jag vet att det doftat rök i bilen, att doften skulle finnas kvar.

Vikigast invändigt är att man plockar bort gammalt skräp och håller lite ordning. Därefter är det dammsugningen så man får bort allt gammalt grus och sand.  Frösshammar har inte bara en tvätta bilen skola gratis för alla utan även wn webbutik där man kan klicka hem alla produkter som behövs för att tvätta sin egen bil.

KRAM

 

 

 

 

2 thoughts on “Tvätta bilen steg för steg

Add yours

  1. Vilken tur att det gick att få bort röklukten ur bilen. Jag är väldigt känslig för allsköns odörer, och i en del bilar luktar det snuskigt. Men jag har en här hemma som är pedant med bilar, så jag slipper dåliga lukter😄

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: