Kan man få en dag tillbaka

Hej

Hur står det till med er alla idag? Igår kväll var jag på Teater Tre och deras sista publikrep innan premiären ikväll av Möt mig i gryningen. En föreställning som växte under tidens gång. Kan man få en dag tillbaka? Kan man få en enda önskan? Dessa var de tankevändor som jag tog med mig hem. Bilderna från föreställningen är lånade av Batalj Scenkonst.

Kan man få en dag tillbaka

Möt mig i gryningen  handlar om ett kärlekspar som sköljs upp på en strand efter en våldsam båtolycka. När den första chocken och euforiska lättnaden lagt sig börjar de två kvinnorna leta efter en väg hem, men inser snart att de inte alls känner igen platsen. Känslan av att något inte stämmer stiger med upptäckten av att de kanske inte är ensamma.

Ena skådespelaren är briljant hela föreställningen medan den andra pendlar mellan fantastiskt skådespeleri till att bara vara högljudd och dra fingrarna genom håret stup i kvarten. Hen spelade bäst mot sin partner men föll i de egna monologerna tyckte jag och C.

Teater Tre

Startade 1979 och är en mimbaserad visuell teater där rörelse, text och musik blandas. när jag jobbade som förskollärare och pedagogiskt ansvarig på förskolan på Söder där jag var senast var vi ofta på denna teater på olika föreställningar med barnen. Teatern är liten, intim och mysig skulle jag säga.

Teatern går att hyra för olika uppsättningar precis så som Batalj Scenkonst gjort till denna föreställning som vi såg igår. Vilket kan vara bra att känna till om man känner att man vill göra en egen föreställning kanske.

Kan man få en dag tillbaka? Kan man få en enda önskan?

Som jag nämnde ovan i inlägget var det dessa tankar som följde med mig hem. Vilka funnits med i mitt inre sedan dess. Kan man få en dag tillbaka? Om jag fick tillbaka en dag vilken skulle det vara? Den första som kom till mig har varit samma även om jag försökt att känna in om det kan finnas andra. Jag frågade mig själv varför jag valde just den dagen. Jag ville tänka annorlunda, jag skulle gett mig själv upprättelsen och möjligheten att få andas.

Men samtidigt sköljs jag av ett dåligt samvete och en enorm sorg när jag tänker så. Vilket jag vet med mig att något dåligt samvete behöver jag inte alls känna så får jag det. Kan man få en enda önskan? Det är så att jag inte kan delge er den önskan för det blir för privat. Men jag hade önskat att sanningen var annorlunda att min dröm om livet var sann. Att sagan var som jag försökte måla den var äkta. För att åka bergochdalbana i livet tog sönder allt som var mitt liv och min dröm. Önskan handlar så mycket om att jag önskade och hoppades.

KRAM KRAM

 

 

3 thoughts on “Kan man få en dag tillbaka

Add yours

  1. teater är roligt att gå på, fastän jag är ur usel på det. har dock köpt biljetter till Sound of Music i Januari.
    En enda önskan och en dag tillbaka…idag skulle jag svara en dag med pappa. För han har varit i minnet extra mycket just nu. Annars är det en svår fråga att bara välja en dag, en önskan..

    kram Kajsa

Kommentera

Up ↑

%d