Luftfuktigheten är viktig för hälsan

” Inlägget är i betalt annonssamarbete med Luftfuktare.se ”

Hej

Nu när hösten är kommen och vintern inte är långt borta sjunker temperaturen vilket gör att luften blir torrare. När luften i våra hem blir torrare upplever många människor både besvär och symptom som påverkar hur vi mår. Luftfuktigheten är viktig för hälsan. Många uplever att de får torr hy och att näsan börjar rinna. Några får problem med  sina slemhinnor och svårt att sova på nätterna.

Luftfuktigheten är viktig för hälsan

Luftfuktigheten påverkar människorna och hur vi upplever väder och klimat. Man brukar säga att vi är gjorda för en luftfuktighet på 65%. När utomhus temperaturerna sjunker blir luften inomhus allt torrare. Visste ni att luftfuktigheten kan bli så liten som 10%. Kall luft kan nämligen inte hålla samma luftfuktighet som varm luft. Just därför behöver vi tillsätta fukt vilket man kan göra med varm eller kall ånga. Luftfuktare.se har samlat all information kring luftfuktighet och hur det påverkar din hälsa på ett och samma ställe. Är det något som jag verkligen gillar är när allt finns på samma plats så jag slipper leta runt runt vilket tar både tid och energi.

Varför man ska vi en luftfuktare?

En luftfuktare kan lindra besvär med torr hud, torra ögon eller torra slemhinnor. Astma och allergibesvär kan förvärras av torr luft enligt Astma- och allergilinjen. Den fuktigare luften som kan skapas av en luftfuktare upplevs ofta som enklare att andas eftersom den sänker mängden partiklar i luften som ger allergibesvär. Ena sonen som lider av pollen allergi och har en del besvär har i huset en luftfuktare på sitt rum vuílken han tycker underlättar för honom.

En luftfuktaren håller luftfuktigheten optimal på nätterna du sover vilket leder till en bättre luft och förhoppningsvis minskade sömnproblem. När den torra luften inte existerar längre kan man undvika den torra huden och må bättre både när man sover och när det är dags att kliva upp.

När man väl införskaffat en luftfuktare till sitt hem upptäcker man snabbt skillnaden det blir på luftfuktigheten. I en tid som denna när hälsan och miljön står i fokus kan det vara dags att skaffa en egen luftfuktare.

KRAM KRAM

 

3 thoughts on “Luftfuktigheten är viktig för hälsan

Add yours

  1. Det kanske kan vara värt att testa. Tycker ofta att luften inomhus är rätt så jobbig. Har nog allergi, även om testerna visar negativt.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: