Tripp trapp trull foto

Hej

Hur står det till med er? Med mig är det bara bra fast jag är helt slut i skallen efter att varit med på samtalgrupp med yrkesverksamma idag. Då behöver jag ju skärpa till mig lite extra och inte sväva iväg allt för långt. Men men det gick bra och de tackade för mina infallsvinklar vilka skulle gett en ny vinkel på det hela. Annars så har jag lyssnat på podd samtidigt som jag påbörjat tripp trapp trull foto som jag kallar det.

Tripp trapp trull foto

Just nu jobbar vi med bildkomposition vilket syftar till att ordna bildens delar och innehåll för att orientera betraktarna så att bildens budskap tydliggörs och kan nå fram. I en komponerad bild får alla betydelsebärande delar och information mer givna och självklara platser i bilden. Jag min dumme nöt råkade kalla foto när man jobbar med förgrund, mellanplan och bakgrund för tripp, trapp trull fotografering. Vilka några av besevisserna i klassen var tokigt medan min lärare tyckte det var ett perfekt uttryck. Så bara för att gå emot strömmen säger jag tripp, trapp trull bara jag vet dess innebörd och kan använda de korrekta uttrycken i sina rätta sammanhang var det mer än ok. Och läraren skulle själv använda sig av min association. Den tackar jag såklart för.

Ibland kan jag tycka att jag blir lite för styrd nu när jag ska fota skolbilder eller vad jag ska kalla dem för enligt vissa regler och tänka på ett sätt. Jag kan tycka att det ibland tar bort det direkta som bildjournalistik handlar om att fånga ögonblicken. Här och nu bilder. Roligast är nog just nu att komma hem och ta in bilderna i datorn och kika vad det faktiskt är som är vad i bilderna och analysera dem. Jag är en enormt stor självkritiker kan jag lova er.

Dagens skörd av fotografier

Kanelbullens dag – Hur många bullar klämde ni?

Jag var uppe med tuppen igår för att kanelbullarna skulle bli klara så Marcel skulle hinna få mumsa bullar innan jobbet. Vet ni en sak? Jag tror faktiskt veta med mig att jag är ganska bra på att baka bullar. Självklart inte i världsklass som min farmor var men på god väg får jag nog våga mig på att säga.

Lägenhetsvisning på Söndag

Wille kikar en hel del på Hemnet nu förtiden och är väl lite på g att snart börja leta på allvar kanske. Han ska bara bygga klart en av hans projektbilar först. Men vi kikar en del på olika objekt tillsammans. Igår när vi satt och kikade såg vi att min gamla lägenhet var ute till försäljning.

Alltså jag tok dog eller vad man säger. Min älskade lilla pärla. Så nu på söndag blir det nog lägenhetsvisning hemma hos mig 1993 – 1996. Tänk så galet roligt och tokigt om William skulle köpa den. Nu tycker han att den är för liten för att köpa men att bara gå in för min del kommer kännas underligt tror jag. Vad säger ni ska William köpa min gamla lägenhet?

7 thoughts on “Tripp trapp trull foto

Add yours

  1. Hehe lite kul vore det väll om han hade din gamla lägenhet (allafall för dig). Det hade nog jag tyckt.
    Hoppas han hittar sin drömlägenhet.
    Bullarna såg väldans goda ut😍 kram

  2. Men vad kul det hade varit om sonen flyttat in i din gamla lya! Som en cirkel liksom 🙂 Fast det är kanske lika bra att du får ha dina minnen kvar av den lägenheten och han får skapa nya på ett annat ställe.

  3. Gick på fotokurs för många år sen, men tappade tyvärr så mycket. Borde ta med mig kameran och ge mig ut igen. Så längesen. Tycker det är så roligt, ändå gör jag det inte. Helt klart inspirerar du mig, TACK

  4. Trist när man känner sig styrd i fotograferingen. Du bjuder på riktigt fina bilder och kompositionen kan man kalla det man vill tycker jag. Det är bilderna som räknas. Synd att jag missade bullarna, de såg riktigt goda ut.

  5. Det var väl jättestarkt att kalla det tripp trapp trull, jag fattade iaf direkt! Spännande med lägenheten, undrar vem som bor i min pärla?

  6. Åh vad gott med hembakade bullar det är ju gott det. Själv åt jag ingen kanelbulle igår men håller med det är gott. Vilka höstiga bilder du tog 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: