Fem en fredag v. 39: Upptäckter

Hej

Även denna fredag hängde jag på Elisa och hennes Fem en fredag. Fem en fredag v. 39 Upptäckter. Det ska bli riktigt roligt att läsa andras svar på frågorna.

Fem en fredag v. 39 Upptäckter

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

När hittade du senast rikedom?

Rikedom är ett ord eller uttryck som kan ha en vidd innebörd. I form av både ting eller av ett rikt liv så som av kärlek. Min senaste rikedom måste vara att jag vågat se till mig själv och mina egna behov i livet.

Vad tappade du senast bort och fick tillbaka?

Enklaste svaret på den måste vara telefonen för den letar jag säkert efter minst tre gånger varje dag. Då kan man ju bara gissa hur många fler gånger det var jag letade när jag bodde i stora huset.

Vad är något du nyligen upptäckt om dig själv?

Att jag inte tillåtit mig själv någongång i livet att vara arg eller visa besvikelse på andra utan bara målat om världen fin och vacker för alla andra. Så nu har jag äntligen börjat tillåta mig att vara arg och besviken på andra.

Vad fick du senast omslaget?

Måste vara min ena tå när jag sparkade i en borrmaskin som stod på golvet i halsen så tåspetsen började blöda och fick plåster.

Vad har du kvar att upptäcka?

Massor och allt om igen. Upptäcka och vara nyfiken på livet är en gåva vi alla fått och måste ta tillvara på utefter våra egna förutsättningar.

9 thoughts on “Fem en fredag v. 39: Upptäckter

Add yours

  1. Det är som du säger, att rikedom kan verkligen vara så mycket! Inte minst att upptäcka saker om sig själv och att faktiskt börja ta mer hänsyn till sig själv. Det där med att tappa bort saker är också ett dilemma. När jag var yngre tappade jag ofta bort saker p.g.a. av stress. Nu för tiden är det minnet jag tappat, men som tur är återkommer det efter ett tag! 😁

  2. Ska bli kul att se om någon anser att ”rikedom” handlar om pengar och lyx! Själv tror inte jag att man blir lyckligare av sånt, kanske t.o.m. tvärtom, utan att det viktigaste är hur man njuter av det man har. 🙂
    Jag tappar nästan aldrig bort något, men min gubbe lägger saker på dom mest otroliga ställena och påstår gärna att det är jag som lagt saken på fel ställe….. *fniss*
    KRAM/Susie

  3. Livet är komplext och ingen blir fullärd, men man kan vara nöjd när man lär sig något om sig själv och hur man kan börja må bättre. För gör man det så har man mer att ge till andra också. Jag sållar numera bort alla som stjäl energi av mig och umgås med dem som ger mig energi, min familj och mina nära vänner.
    Bra att du kommit till insikt, då mår du mycket bättre…

  4. Skönt att du nu kan tillåta dig själv att vara arg och besviken på andra. Det behöver man. Det var ett fint litet hjärtlöv.

Kommentera

Up ↑

%d