Så in i själen

Hej

Jag fick tips av en likasinnad eller vad man nu säger att lyssna på Agneta Sjödins podd med namnet Så in in själen. Den tanken nappade jag på och att en av mina favoritkillar på de sociala medierna Micke Gunnarsson skulle gästa nyaste avsnittet gjorde inte tanken mindre intressant. Så efter att Tilda var lämnad på tåget och Rosie parkerad gav jag mig ut på tur. Bilderna i inlägget kommer från dagens runda.

Så in i själen

Ut på dagens runda med kameran runt halsen för att lite smått börja på nästa moment i kursen och att lyssna på podd. Har ni inte lyssnat på Så in i själen tidigare gör det för jisses vad den föll mig i smaken.

En polett ramlade även ner för mig under rundan idag. Min terapeut sa till mig förra veckan att därför livet stundtals gör så ont och är så jobbigt nu är att min själ fattar och börjat förstå min resa. Att det är skillnad på kropp pch själ känner vi alla till. Jag har själv eller kanske fortfarande är mästare på att förtränga och stänga av och lägga allt som känns fel i en låda med dubbla lås på. Vilket såklart resulterat i all kroppen skrikit på alla tänkbara sätt omvartannat.

Själen är inte på lång väg färdig

Ibland brukar jag tänka och tror även att jag sagt det till några att det känns som om jag leker flyttet. En lek som jag ofta lekte som barn där vi  vänner flyttade och skapade egna hem. Många gånger har jag fått frågan om vad som varit hemma för mig. Hemma där jag fått ro i kropp och själ. Svaret på den frågan har alltid blivit på Dr Widerström i min allra första lägenhet.

Det ska visa att jag haft svårt att andas rena andetag på galet många år. Kanske kan det finnas en sanning i det. Kroppen har gjort slut med all misär och läker fint men själen är på tok för trasig. Hur kunde jag vara så elak mot mig själv? Hur kan man som människa köra över sig själv fullständigt och samtidigt göra allt för alla andra i sin närhet?

Tro Hopp och Längtan

Dessa tre små ord har varit mina mantran sedan jag gick i årskurs 7. Då kan ni ju tänka er själva hur länge som jag levt efter dem.Det är helt klart dags att värdera om deras innebörd om de ska få vara kvar. Nu ska jag vända dessa mantra till mig och vad jag vill och behöver. Inte vad alla andra vill och önskar av mig.

Vad fyller ni era mantran i livet med?

 

5 thoughts on “Så in i själen

Add yours

  1. Jag har väldigt svårt för Micke Gunnarsson faktiskt. Har lyssnat på honom live en gång. Däremot är Agneta Sjödin så bra. Alla får så bra tips från era teraputer. De tipsen jag får är ta en kaffe och vräk i dig fet mat. Eller då jag tar upp något jobbigt så kommer det bara acceptera det. Det är inte dina problem. Vart hittar man någon som är bra?

  2. Jag lyssnar ju gärna på poddar när jag är ute och går så jag ska kanske kolla upp Sjödins. Jag kan ha lite svårt för henne mellanåt fast det ska inte hindra mig från att ge det åtminstone en chans. Ett av mina mantran är nog ”det löser sig”.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: