Fem en fredag v. 37: Ägodelar

Hej

Även denna fredag hängde jag på Elisa och hennes Fem en fredag. Fem en fredag v. 37 Ägodelar. Det ska bli riktigt roligt att läsa andras svar på frågorna.

Fem en fredag v. 37: Ägodelar

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

Vad äger du fler än en av som många vanligtvis bara har en av?

Oj denna är svår men jag tror att jag kanske äger fler både gummistövlar och paraplyer. Jag är nämligen lite såld på fina paraplyer och även gummitstövlar. Lisbeth Dahl gör fantastiska paraflyer och på gummistövel sidan är Ilse Jacobsen min klara favorit.

Vad för vanlig sak finns inte i din ägo, men som många vanligtvis äger?

Microvågsugn skulle jag tro. Vi har alltid haft det i huset och när jag levde med R men det har liksom inte varit min grej. Och nu i lägenheten vet jag faktiskt inte ens var den skulle vara i så fall för framme skulle den aldrig få stå för de är så fula.

Vad för något skulle du aldrig låna ut till en granne?

Eftersom jag knappt känner eller typ bara hälsar på mina grannar skulle jag nog knappt låna ut något. Snåljåp, det må jag vara men. Aldrig min kamera eller min bil där säger jag blankt nej.

Vad har du någon gång lånat av en granne?

Jag är nog inte den som lånar så mycket men kanske grannen Åkes bästa snöskyffel när vår gick sönder en vinter i huset tills vi fixat en ny.

Vilken ägodel har följt dig genom livet?

Klurar på denna och den är svår. Kanske mina gamla dopskedar men de ligger säkert kvar i någon låda i förrådet där vi inte delat sakerna ännu. Min kaffeservis som jag fått av farmor och farfar vet jag med mig finns nedpackad i mitt förråd.

11 thoughts on “Fem en fredag v. 37: Ägodelar

Add yours

  1. Jag tror det handlar helt enkelt om att man är olika gällande låna/låna ut till grannarna. Det är väldigt olika om man bor på stan eller landet osv. På landet så kan det ju vara det enda alternativet som finns, är att låna mjölk eller socker från en grannen då butiken inte är öppen. Men i stan blir det kanske inte lika aktuellt. Men som du säger, jag kanske inte skulle låna ut min älskade kamera till vem som helst 😉

  2. Jag har fått lära mig att man ska inte låna ut sina dyra saker, pengar eller sin bil. Jag lånar aldrig ut något längre för det är så tråkigt när man får tillbaka dom trasiga

  3. Kluriga frågor! Jag lånar inte ut något som har ett större värde, precis som du skulle jag aldrig låna ut kameran. Bilen däremot beror det på vem som ska låna. Å något som hängt med hela livet har jag nog inte… sparar inte särskilt mycket faktiskt.

  4. Åh jag älskar också paraplyer från Lisbeth dahl. (Minns jag rätt om du nämnt det för många år sedan i något inlägg). Svagt minne hmmmm.
    Vad kul med detta fem en fredag, men nu undrar jag såklart. Blev det någon fredagsfika?

  5. bej men vissa saker el större ägodelar ska man inte låna it. man kan inte lita på folk hur som helst sådär håller jag med .

  6. Det här med att låna och låna ut till grannen beror nog mycket på vart man bor. Jag känner inte mina grannar här så väl, även om jag bott här länge och skulle något ta slut till matlagningen tex så ligger affären 5 min bort. Nej, kameran håller man hår i och bilen med.

  7. Gummistövlar var jag tvungen att köpa nu i somras. Fick en chock när jag såg prisnivån! För ärligt talat, jag har aldrig haft bekväma gummistövlar, såna man gärna går i en mil eller två! Paraplyer är såna jag brukar glömma efter mig, på bussen t.ex, så jag föredrar regnjacka. Micron vill jag inte leva utan, min är fullklottrad med graffititext av en tonåring,knallgul i övrigt och tronar på frysen i köket…

Kommentera

Up ↑

%d