Lär dig tänka kreativt

Hej

En sak som jag är riktigt bra på i nästan alla möjliga tänkbara former är att se saker och möjligheter. Det är nog inte för inte som jag ibland kallas för en idé spruta. Jag gillar helt enkelt att tänka utanför boxen i de flesta sammanhang. Läser just nu en bok av Markus Wäger som handlar om Kreativ fotografering. Lär dig tänka kreativt med kameran. Ofta när man pratar om foto fastnar man i det tekniska.

Lär dig tänka kreativt

Vad handlar egentligen foto om? Vad är det som gör en bild bra? Och vad utmärker en bra fotograf? En sak är helt säker att det spelar ingen som helst roll vilken brännvidd du har på linsen eller vilken slutartid du har. För det du vill göra och ska göra som bildjournalist är att gestalta och berätta något. En bra fotograf eller bildjournalist tänker kreativt och utanför den vanliga boxen.

Framför allt så ligger det något i sanningen om att en konstnär har ett bildseende som andra inte har alla gånger. Känslan för färg och form är något som säkerligen följer med personen. Att man sedan kan lära sig och öva upp sig är en sak men saknas den inre känslan för färg, form och bilder når man aldrig riktigt fram som bildberättare. Nog om detta nu. Nu förstår ni säkert vad jag läst och tänkt kring idag på min kurs på Mittuniversitetet i Sundvall.

Möte och tankevändor

Jag tyckte sådär innan mitt möte idag att jag går till Skärholmen för att få in alla dagens steg. Ska jag vara ärlig ångrade jag mig verkligen då jag valde fel väg ner. Mycket därför jag ville då en annan väg mot vad jag brukar. Men men nu vet jag att den sidan blir det inte fler gånger ner till Skäris. Mötet gick bra och vi jobbade vidare med de taggar vi börjat dra i. Men det tar energi och kraft att ha dessa möten kan jag konstatera.

Godisbutik med tulpanlökar

Som ni säkert redan listat ut blev det vanliga vägen hem förbi Zetas. Jag behövde rensa tankarna och få lite inspiration till balkongtänket inför nästa säsong och vad som ska sättas nu i höst. Äntligen hittade jag rosbusken som ska sättas i ena hörnet och som jag hoppas vill klättra längs spaljen. Det blir vita rosor som jag har en förkärlek till. Nu ska jag bara införskaffa en smart kruka som rosen vill bo i.

Tänk om jag i framtiden kommer att få skapa min egen rosträdgård som jag alltid drömt om. Vem vet en vacker dag kanske den kommer. Hur som helst är det en dröm som jag länge haft och som jag tänker behålla tills den dagen kommer om den kommer. I huset var det omöjligt att skapa den pågrund av alla rådjur som älskade alla våra planteringar.

Det är verkligen som en lyxig godisbutik på Zetas med alla vackra och spännande tulpanlökar. Jag stod länge och höll i dessa pepparmintstulpaner men landade i att jag behöver en plan för hur och var jag skulle plantera tulpaner. Men det är allt lilla juilafton bland alla vackra lökar.

Milen i benen idag igen

Det går bra nu…stegen glider in som de ska nu…Hör ni en sak som jag är galet stolt över är alla mina promenader. Jag går och går och mår så bra av mina rundor.

5 thoughts on “Lär dig tänka kreativt

Add yours

  1. Vad duktig du är som promenerar så mycket så himla bra för hälsan.
    Och boken om kreativ fotografering verkar spännande. Jag är också den där som ofta tänker utanför boxen…
    Fotografering är ju också väldans kul.
    Hoppas du får en fin torsdagskväll

  2. Det är så skönt att vara ute och gå. Love it. Sen att jag har galet ont efteråt är en annan sak. Gillar också att försöka se andra vinklar då kameran är med ute. Roligare så.. Det här året önskar jag att jag hade haft en uteplats eller stor balkong, och har faktiskt börjat vattna mina blommor hemma… Bara det är ett stort steg.

  3. Snaaaart ska vi ta en fotopromenad du och jag. Ska bara få undan valarbetet och lite annat först, så jag kan slappna av lite och vara trevlig 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: