Ordet ska nog vara bergochdalbana

Hej

Till slut kändes måndagen ganska bra trots allt fast fasiken vad den var eländig. Jag var helt medveten om att min terapi kommer ta mig genom en resa på många många års….Här tänkte jag skriva ett dumt ord men det är kanske inte den rätta sanningen utan ordet ska nog vara bergochdalbana. Ska jag läka och bli hel igen måste jag enligt både läkare och terapeuter gå igenom det mesta och bearbeta det. Så jag kan bli hel igen utan både skam och smärta.

Ordet ska nog vara bergochdalbana

Grejen är bara den att dessa pratdagar är så tunga tycker jag. Det är enormt jobbigt att vrida och vända på frågeställningar som jag aldrig ens tänkt tanken på tidigare. Jag har kommit på mig själv att jag varit så arg sedan senaste samtalet. Vilket tydligen är precis vad jag behöver få vara. Hur ska jag någonsin kunna förlåta mig själv? Den Kamilla jag en gång kände hade aldrig funnit sig utan protesterat högljutt och gjort helt andra val. Nu stannar jag här innan jag snurrar in er i saker som är både för privat och kluriga. Hur som helst satte jag mig på ena bryggan vid Långsjön och samlade ihop mig inför gårdagens samtal. Det var så skönt att höra vattnet under bryggan och dricka ur min mugg kaffe.

Nästan lite smått komiskt

Hör ni ett tips från coachen. Det är en sak att ha viktiga privata samtal när man går ensam i skogen runt omkring men i områderna här hemma är det lite krångligare. För helt plötsligt går någon bakom ryggen och jag kände mig inte bekväm alls att prata som jag borde. Därför fick jag lyfta på rumpan och gå längs sjön istället en stund. Längs stigen jag gick på dök det plötsligt ett för stundens allvar upp ett helt perfekt klistermärke på en papperskorg. Både jag och terapeuten skrattade till när jag såg och hon fick berättat för sig vad det stod.

Bagarstuga här hemma

Många pratar så gott om Fredriks fika som gör både böcker och har en webbsida om just bakning. Tror minsann att han även gick långt i någon av alla säsonger av Hela Sverige Bakar. Hur som helst en äppelkaka fick det bli och även en chokladkaka för Tilda är inget fans utan äpplen eller frukt över huvudtaget.

Det var lite nya spännande recept men båda tycker jag i efterhand var för söta. Jag är nästan allergisk när bakverk är så söta att smakerna nästan försvinner. Nästan så att chokladkakan var godare men jag själv hade gjort små hål i den och fyllt med någon smaksatt choklad och serverat med vispad grädde.  Men det är lite så här jag funkar att jag helst vill göra på mitt sätt. Idéer tar jag gärna men därefter vill jag göra på mitt eget sätt.

Chokladsmeten var galet gott vilket det också varnades för i receptet. Vem vill inte slicka skålarna liksom….

NI MISSAR VÄL INTE MITT ERBJUDANDE HOS

POSTERS STORE

ALL KÄRLEK TILL ER ALLA

 

 

 

9 thoughts on “Ordet ska nog vara bergochdalbana

Add yours

 1. ja känner igen det där för väl , jag behöver också göra samma för att läka. Men en del av mig vill verkligen inte för jag vill bara glömma. Dock har ja inte kommit till kritan riktigt än med samtalen kring det, men ja har börjat att bara försöka berätta för vissa vänner jag litar på , det är ju i alla fall ett steg i rätt riktning. Så förstår hur mycket jobbiga känslor som bubblar upp för dig , men det är ju för att vi ska bli av med dom en gång för alla vi ska göra detta. Du är så starkt ❤

 2. Att prata är viktigt, att få det ur sig. Sen är återhämtning också viktig. Efter mina terapisamtal så brukade jag åk till en sjö och bara sitta där en stund innan jag körde vidare hem. Det lugnet som är vid vatten är helande för mig, oavsett årstid.
  Kram på dig

 3. Slicka skålen blir man aldrig för gammal för. Det är ju det bästa som finns. Utomhus får man nog tänka sig för vad man säger. Dumt om det hamnar i fel öron 🙂

 4. Jag gick i terapi ett tag i slutet av 90-talet och det är nog något av det bästa jag gjort. Numera har jag en man som funkar bra som terapeut. Vi pratar och pratar och pratar, tröttnar aldrig på att prata med honom och kan vända och vrida på allt. Mitt skrivande under åren har också fungerat som terapi, så klart.

 5. Ja, det gäller att kolla upp vilka som är i närheten när man går och pratar. Jag hör ofta grannen som går ute i trädgården och pratar i telefon, vilket gör att jag aldrig sitter ute och pratar själv. Men jag pratar nästan alltid när jag går med hunden 🙂

 6. Jag vill helst inte ha några personer runt mig någon gång när jag pratar i telefon ute. Tycker inte om ifall någon man inte känner skulle lyssna.
  Gillar inte heller fika som är för sött.

 7. Viktigt att gå till djupet för att kunna läka med vissa saker, även om det är jobbigt. Du förtjänar att få må bra. Ett steg i taget och njut av stunden. En dag ska vi se tillbaka på allt detta och le när vi lever det liv vi vill leva. Ta hand om dig fina du ❤

Kommentera

Up ↑

%d