Fem en fredag v. 35: Thank you for the music

Hej

Denna fredagen började med med att hänga på Elisa och hennes Fem en fredag. Fem en fredag v. 35: Thank you for the music.  Superkul att hänga på och läsa andras svar på frågorna.

Fem en fredag v. 35: Thank you for the music

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken artist eller band skulle du gärna se göra en comeback?
 2. Om du bara fick lyssna på en artist/ett band i ett år, vilken/vilket skulle det bli?
 3. Vad spelar du mest för typ av musik?
 4. Har du något speciellt musikminne?
 5. Vilken artist eller band gjort första stora intrycket när du var barn?
Vilken artist eller band skulle du gärna se göra en comeback?

Svår fråga men det hade varit spännande att hör Six Pistols igen. Eftersom jag som ung tonåring var coopare och lyssnade både på punk och synt musik.

Om du bara fick lyssna på en artist/ett band i ett år, vilken/vilket skulle det bli?

Då måste det utan tvekan bli The Cure. Som jag älskat det bandet genom mina dar. Jag har sett dem flera gånger och även som vuxen för ett par år sedan.

Vad spelar du mest för typ av musik?

Nu för tiden spelas det mest svensk pop i mina lurar. Mycket Miss Li, Molly Sanden och Laleh går genom högtalarna just nu.

img_7157

Har du något speciellt musikminne?

Jag har massvis med minne av musik. Men kanske ett av de allra starkaste är nog när jag med mitt stora gäng åkte till Göteborg och såg Depeche och Nitzer Ebb. Hultsfreds festivalerna var också helt crazy och minnen jag aldrig glömmer.

Vilken artist eller band gjort första stora intrycket när du var barn?

ABBA såklart. Vi lekte ABBA som säkert många andra och hade egna konserter där vi var ABBA. Jag var alltid Frida hon var min favorit. Just därför är det såklart extra roligt att de igår släppte ny musik 40 år efter de senast var aktiva som grupp. Magiskt egentligen när man tänker efter.

KRAM KRAM

13 thoughts on “Fem en fredag v. 35: Thank you for the music

Add yours

 1. Jag lyssnar med på mycket svensk musik älskar miss lis nya låt den går varm på spoter fie . Kul att du har sådan fina musik minen kul att läsa om 🙂

 2. Lite mer modernt än jag hittills kollat in hos de andra. ja kanske inte Sex Pistols då, men punk var aldrig min grej riktigt.

 3. Själv är jag en allätare när det kommer till musik. Kan blanda Metallica med Viktor Leksell och sedan lite Avicii på det.
  Bästa musikminnet är nog Metallica live i Globen eller Aviciis hyllningkonsert på Friends Arena. Båda magiska och väldigt olika.

 4. Såg namnet The Cure och såg ut som ett frågetecken. googlade o lyssnade på Friday I´m in love, och tänkte ja just, den var ju jättebra. så mycket kan jag…Jag var inget Abba-fan, men gillade Frida bäst.

Kommentera

Up ↑

%d