Trappor leder oss alltid någonstans

Hej

Trappor leder oss alltid någonstans. Den leder oss vidare. Jag är fascinerad av trappor och även trappräcken. Det finns om man bara öppnar ögonen många olika vackra trappor. Jag tar mig alltid tid att fotografera de som faller mig i smaken eller ger mig uppmärksamhet. Helst i vinklar som gör att man ser dem från ett annat perspektiv.

Trappor leder oss alltid någonstans

Jag är imponerad av den arkitekt som skapat virrvarret av steg, räcken, lutning och vinklar. Vackra gamla trapphus och entrér får mig ofta att stanna upp och plocka upp kameran. Vad är det egentligen som skapar denna magi med just trappor? Inom många teorier talas det om att vi ska gå på varje trappsteg för att nå målet och utvecklas i rätt takt. Även inom hypnosterapin används ofta just trappor och steg för att komma in i rätt känsla och medvetande nivå. Så visst är trappor speciella och de leder oss alltid någonstans.

Åkte rutschkanna i trappan som barn

När jag var barn lekte jag och syster mycket i en trappan i vårt stora hus. Vi åkte rutschkanna ner istoppade i en madrass minns jag. När min lillebror var barn och vi flyttat till nytt hus lekte han under trappan tills han insåg eller såg att det bodde någon annan under trappan. Vem det var vet vi fortfarande inte idag då han bara han såg denna gestalt. Ska tilläggas att min bror är medial idag.

Hur som helst är trappor av alla de slag viktiga ingredienser i våra liv. Trappor är något som behöver vårdas och få kärlek som allt annat i våra liv.

Formtrappan renoverar trappor

Formtrappan är störst i Norden på trapprenovering och ger gamla trappor nytt liv. De mäter er trappa med unika digitala verktyg med hög precision. Mätningen ger exakta mått och deras robotar kan ger trappsteg en perfekt passform. Genom denna exakta mätning får de minimalt med spill. Bättre för miljön, din plånbok och för trappans livslängd.

Formtrappan gör att dina nya trappsteg håller längre än trappsteg med massivt trä. Trappstegen görs av olika skikt vilket gör att dina nya trappsteg håller längre än trappsteg med massivt trä. En renoverad och fräsch trappa lyfter hela bostad är en sak som är säkert. Trapprenovering Norrköping kan verkligen det här med att skapa trappor efter kundens önskemål och befintliga trappa.

Varför ska man göra en trapprenovering?

Förutom att du sparar pengar och värnar om miljön är en trappstegsrenovering ett betydligt mindre projekt jämfört med att bygga en helt ny trappa. Sedan tycker jag personligen att en äldre trappa har sin historia och egna charm som väl borde bervaras.

Formtrappans konstruktion av renoveringstrappsteg minskar knarr och i vissa fall kan det helt ta bort det knarrande ljudet. Trä är trots allt ett levande material. De använder sig av sju lager klarlack som säkerställer en livslängd på upp till 20 år innan trappan behöver slipas och lackeras om. 20 år kanske är en lång livstid för en väl renoverad trappa inte sant.

KRAM

6 thoughts on “Trappor leder oss alltid någonstans

Add yours

  1. Det finns många olika sorts trappor och en del är snyggare än andra, men visst fascineras man av många av dem. Man ser många ta snygga bilder i en härlig trappa, ett perfekt ställe att visa dagens outfit eller bara ta en snygg bild. Oavsett om man är ute eller inne.

  2. Lustigt att du tog upp det. Älskar att fotografera just trappor. Har gjort det mycket i perioder, och visst är det lite magiskt, speciellt de lite äldre.

  3. Det finns många fina trappor. Vi ritade vår egen trappa till sommarhuset & det var inte alls lätt. Såå mycket att tänka på! Avstånd & vinklar som ska vara rätt, sånt man inte tänker på när man går upp eller ner.

Kommentera

Up ↑

%d