Hängde på Dryck och Vinbar

Hej

Här sitter jag  nyvaken med morgonkaffet och datorn i knäet och tänkte skriva några rader om gårdagen. Jag började lördagen med en lång härlig runda. Smet in på ett bageri i Älvsjö och köpte med frukostfrallor hem. Så himla mysigt att göra min promenad och bara si så där slinka in på något av alla bageri här omkring och köpa med frallor till frukost. Hängde på Dryck och Vinbar på kvällen med Åsa. Kan man ha det bättre än att dricka bra vin med en fin vän?

Hängde på Dryck och Vinbar

Igår kväll var det äntligen dags att träffa Åsa igen. Det var verkligen på för länge sedan vi hittade på något kul tillsammans. Efter en pratstund här hemma och lite vin åkte vi in till stan och hamnade på Dryck och Vinbar som jag varit lite nyfiken på ett tag. De är en medveten vinbar där man möts av goda viner, trevligt barhäng, gott att äta, vinprovningar och happenings i baren.

Dryck Vinbar erbjuder en modern vinbar som vill dela med sig till dig av den dynamiska och experimentella vinvärlden som pågår därute. Jag tycker att det är superkul med vin. Inte för jag kan så mycket men spännande och kul är det allt.

Först en matbutik och nu en vinbar

Jag personligen gillar ställen som har en egen karaktär och en historia med ett driv som lyser igenom. Sju år fanns 8T8, en ekologisk matbutik och nudelbar i den här lokalen som drevs av Carro Tallving. Ambitionen var att dela med sig av det goda. Göra som andra matbutiker inte gör. Vara personlig, ambitiös, matnördig, informativ och kul. Det tänket tog hon med sig och skapade Dryck och Vinbar tillsammans med supersommelier Malin Axelsson. Nu har Carolin förvandlat sin matvärld till en dryckesvärld med fokus på goda viner.

De kör lite samma tänk vad gäller öl. Eftersom de gillar öl stenhårt har de samma inställning till ölet. De tappar upp hantverksöl med bra råvaror från bryggare som de hyllar.

Vinbar utan snobberi

Så kallar de sig själva att de är en bar utan snobberi vilket jag tyckte stämde bra. Miljön är mysig lite och intim. Det fanns en harmoni i vinbaren som jag tyckte om. Jag kommer garanterat komma tillbaka en dag när vinsuget faller på.

Tack för fina inflyttningspresenten

 

5 thoughts on “Hängde på Dryck och Vinbar

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d