Vara min egen möjliggörare

Hej

Solen skiner och det är strålande solsken här hemma hos mig. Det ser ut att bli en vacker dag. Men först ska vi ta oss tillbaka till gårdagen. Ni vet fredagar är ju min speciella egen dag. Allt handlar om att vara min egen möjliggörare. En av de klokaste jag vet no a day Micke Gunnarsson  skrev nyligen en insiktsfull text som gav mig mycket.

Vara min egen möjliggörare

Allt handlar innerst inne om att bli sin egen kapten i livet. Att stötta sig själv, vara sin egen bästa vän, rådgivare och terapeut. För mig handlar det om att ta över makten över mig själv igen och slippa styras av andra.

Micke säger bland annat att alla har ett eget val vilket jag instämmer med till fullo. Men den sanningen stämmer inte alla gånger. Tänker på alla som levt och lever under destruktiva och missära förhållanden i sin liv av olika orsaker. Jag tror att alla som varit där en dag tar sitt beslut om att bli sin egen kapten. Däremot är det stor skillnad på att ta ett beslut och kunna eller våga agera därefter.

Våra liv skapas inom oss med allt vad vi levt och önskar av livet. Det handlar också om att sätta sig emot eländet, det negativa, ta makten och vara sin egen möjliggörare. För hur många vi än har omkring oss i form av vänner och rådgivare så måste vi själva gå längst fram och dra skutan framåt. Micke säger att många säljer sig själva på rea och låter andra få ha makten över sina liv. Jag sålde helt klart ut mig på realisation under på tok för många år. Vi måste tro på att det går att få känna, leva och vara lyckliga i alla våra dagar.

” Du måste tro på att det går”

Micke Gunnarsson

FFF – Fredag hela dagen lång

Nu trodde ni att jag glömt bort mina FFF, eller hur? Men icke sa Nicke det gjorde jag inte alls. Jag började dagen tidigt med en vända ner till tvättstugan. Därefter var det äntligen dags att göra fredagsfokus och om mina naglar. Även denna gången fick det bli JN Nails uppe i centrum då jag var nöjd med dem förra gången.Nästa gång ska jag verkligen försöka få till så jag kan komma till bästa Malin igen. Hela sommaren har jag varit sugen på vita naglar. Men det kanske är lite över nu så det fick bli ljusa beige eller sandfärgade. Hur som helst blev jag nöjd med naglarna.

Mot Älvsjö Second Hand

Många pratar så gott om en second hand butik i Älvsjö så jag gav mig iväg dit för att kolla läget. Men kanske också för att se om jag kunde hitta en fredagspresent till mig. Det var nästan lite för varmt med både jeans och kavaj så jag fick stanna till och köpa en dricka på vägen hem. Hittade jag någon present till mig? Jo då det gjorde jag en ny kalasflagga vilket jag saknat då vår gamla tiilföll R. Gav mig även en fin glasburk med ett trälock. Ett mycket smart val av mig att gå dit och komma ut med en present för bara 50 kr. Me Like på den.

Vinkväll och skratt

Fredagskvällen firade jag med fredagsfira med god vän, ett glas vin och mycket skratt. När man väl börjar skratta åt tokigheter är det svårt att sluta.

 

2 thoughts on “Vara min egen möjliggörare

Add yours

  1. Jag både håller med och inte när det gäller att bli sin egen kapten. Hos oss lever vi efter devisen att om jag gör allt jag kan gör att maken ska må bra och han hör allt gör att jag ska må bra så undviker vi att bli alltför egocentriska och glida ifrån varandra. Men det förutsätter att båda tänker likadant. Gör man inte det, ja då måste man ta tag i det och själv se till att man ger sig själv det man behöver genom aktiva bra val. Ingen ska trycka ner eller trampa på någon annan.

    Jag älskar second hand butiker och att göra fynd. Besöker dem dock allt för sällan

Kommentera

Up ↑

%d