Herrängens gård värmde med gofika

Hej

Hör ni det finns faktiskt inga dåliga väder bara sämre kläder. Håller ni inte med? Jag trotsade regnet idag och smet bort till min gå vän och gick en runda i ösregnet. Helt galet vad det regnade när vi gick runt runt. Benen ledde oss till Herrängens gård där vi smet in och fikade. Herrängens gård värmde med gofika. Gården var verkligen lika vacker som jag läst om.

Herrängens gård värmde med gofika

Nog för att det är ganska mysigt att vara ute i regnet. Idag regnade det åt alla håll och kanter så jag fick dra åt snörerna ordentligt på luvan. Som tur är hade vi ett mål eller en mellanlandning på dagens runda. Att stanna till på Herrängens gård och bjuda oss på en gofika. Det måste vara dagens bästa beslut än så länge.

Jag valde en kokostosca kaka och en vanlig svart kaffe. Tänkte på en sak nu att om jag är och fikar på godsaker så som idag då vill jag oftast ha vanligt svart kaffe. Cappucino som jag är såld på har en annan betydelse och känsla i mig. Varför är det så?

Herrängens gård har underbara kakelungar

Miljö kring gården är verkligen magisk. Det känns att det finns en historia i byggnaderna. Herrängens gård är blåmärkt av Stockholms stadsmuseum vilket innebär ”att bebyggelsen bedöms ha synnerligen höga kulturhistoriska värden”. Gården har anor från 1600-talet och flera saker finns bevarade från 1700-talet.

Huvudbyggnaden innehåller kakelugnar från 1700-talet. Vid renovering år 1958 fann byggarna de gamla ursprungstapeterna. Mönstret nytrycktes under namnet Herrängstapeten och pryder nu stora salen i bottenvåningen. Tänk vilken dröm att ha en fungerande gammal kakelugn i sitt hem. När jag var barn och bodde på Joelsgatan i Nybro hade vi flera kakelugnar. Ibland önskar jag att mor och far aldrig flyttat därifrån för det huset var så fint och spännande.

PS – Tack till dig som nästan lusläst Kamillas Kamera de senaste åren idag. Tack vare insticksprogram så kan jag ana vem du. Kul att du är nyfiken på mig.

9 thoughts on “Herrängens gård värmde med gofika

Add yours

  1. Skönt att komma ut trots regnet och vilken härlig fika. Den där kakan såg riktigt god ut och vilket härligt ställe. Älskar gamla gårdar med dess inredning och kakelugnarna. Drömmer ibland om att bo i en gammal Östermalmslägenhet med kakelugnar i varje rum, så underbart.

  2. Så fint mönster på kakelugnar det finns. Jag håller med dig, jag älskar att promenera i regnet när jag planerat för det. Mina regnkläder håller dock inte mig torr så är dags att införskaffa nya. Har börjat kika runt och ska testa ett set så fort lönen kommer

  3. Nja, jag går inte alltid frivilligt ut i regn och rusk – det måste jag medge. Att jag sedan har en hund som emellanåt måste ut även när det öser ner är en annan sak 🙂

  4. det är faktist mysigt när det är regn men kanske knte när det spöregnar. myssigt fika stället såg ut

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: