Unna dig gravidmassage

 ” Inlägget är i annonssamarbete med Sthlm Physique ”

Hej

Härom natten drömde jag att jag födde barn. En mycket konstig dröm på alla möjliga sätt. Kanske var det meningen att jag skulle haft en nummer fyra. Vem vet men livet ville annorlunda. Under alla mina tre graviditeter fick jag problem med både bäckenet och ryggen. Om jag skulle varit gravid idag 2021 skulle jag unnat mig mera lyx som gravid. Mitt tips till alla gravida. Unna dig gravidmassage. Hur skönt och lyxigt låter inte det?

Unna dig gravidmassage

Är det någongång i livet kvinnor är värda all lyx och välbefinnande de kan få måste det vara när de är gravida och bär fram nya liv. Att vara gravid är en magisk resa. Första gången är alltid speciellt men även de andra gångerna blev jag lika tagen av livets allra största mirakel. En gravidmassage hjälper musklerna att slappna av och tar bort spänningar som många kvinnor känner av under graviditeten.

Hos Massage Stockholm ligger den gravida bekvämt på gravidmassagekuddar som är utformade för gravida kvinnor. Vill kvinnan ligga på sidan går det lika bra. Massörerna har specifik kunskap om den gravida kroppen och känner till vad som händer under graviditetens olika faser. Dessutom har de kunskap om de fysiska och hormoner förändringar som påverkar muskler, ligament och bindväv. Allt för att kvinnorna ska känna sig trygga och få bästa avslappningen.

Massage under graviditet är inte farligt

Kan massage orsaka missfall? Den frågan kanske många ställer sig eller oroa sig för. Att få  missfall är ledsamt och tragiskt oavsett om det är i början, mitten eller slutet av graviditeten. Det finns idag 2021 ingen forskning som tyder på att massage  under graviditeten skulle öka risken för missfall. 80 % av alla missfall sker före vecka 14. Forskarna och läkare vet inte säkert vilka orsakerna till tidiga missfall är. Kromosomavvikelser eller defekter på fostret, moderkakan eller hinnorna är det troligaste.

Många gravida oroar sig för att missta sitt barn vilket är helt naturligt. Men personligen tror jag att både barn och mamma mår allra bäst om mamman lever på som vanligt. Minns att jag själv hade vänner när det begav sig för barnaföddande för oss som inte kunde åka pulka, sitta i sandlådan eller vågade bada på badhus om de skulle få några farliga bakterier och så vidare.

Oron lättar oftast automatiskt

När kvinnan blir gravid gång två, tre eller fyra och så vidare lättar oron oftast. För att kvinnans tankar går till att vara mamma och följa äldre syskonet i genom livet. Bebisen i magen följer liksom bara med inne i magen. Vilket var både skönt och lite jobbigt. Särskilt när min tvåa var på g för han kom bara två dagar före ettan skulle fylla två år. Dessutom så var William hemma med mig ända fram till han var en bit över 2 år.

Jag har vid alla tre graviditeterna som sagt haft problem med både ryggen och bäckenet. Om jag kunde skruvat tillbaka tiden si så där 20 år. Hade jag unnat mig mer lyx så som gravidmassage, härliga spadagar och egentid än vad jag gjorde.

” Bästa tipset för alla gravida – Lyssna på kroppen den talar om vad den behöver ”

KRAM KRAM

 

 

3 thoughts on “Unna dig gravidmassage

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d