Solceller har en enorm potential

Hej

Just nu pågår en omställning inom både transport och industrin där de börjat ställa om från den fossila energin till förnybar el. Hela vårt energisystem behöver mera förnybar el. Det är här solen kan vara en viktig pusselbit. Solceller har en enorm potential. Man skulle kunna säga att solceller är på g. Många studier och marknaden visar att vi svenskar är positivt inställda till solceller.

Solceller har en enorm potential

Om jag får drömma mig bort att en dag återigen bli husägare. Kanske till huset som jag fastnat för här i närheten skulle jag höra mig för om solceller. Den dagen jag står som ägare till drömhuset kommer jag ta hjälp av Hemsol.se. De jämför flera offerter och hjälper till att hitta rätt solceller kostnadsfritt och enkelt. Man skulle kunna säga att de gör undersökningsjobbet åt mig. Hos dem kan jag få lära mig allt inför en investeringen i solceller på taket.

För och nackdelar med solceller

En av mina tidigare grannar när jag bodde i huset hade solceller på taket som de värmde upp sin pool med. Jag tänker att ännu ett bra ställe att ha solceller på på skulle vara ett växthus. De grönsaker som skulle växa där inne borde få en rejäl knuff och växa på sig ordentligt. Personligen tycker jag att det är både klokt och en vinst på flera plan att använda sig av solceller. Miljön är självklar men trots att det är relativt dyrt att investera i solceller så är  återbetalningstiden bara 10 – 15 år. Livslängden på solpaneler är minst 30 år vilket gör att det blir en bra vinst och investering. Solceller har verkligen en enorm potential.

Solenergi är förnyelsebart och oändligt

Den absolut största och viktigaste fördelen är att panelerna knappt inte ger ifrån sig några koldioxidutsläpp alls. Och att solenergin aldrig att ta slut. Ännu en fördel må vara att solceller ökar värdet på fastigheten med runt 300 000 kronor. En nackdel skulle kunna vara att solceller är känsliga för skugga. Skugga gör att elproduktionen minskar vilket man bör ta med i beslutet om solceller är något för er bostad.

Ta er en titt hos Hemsol.se de kan ge er svar på många frågor och funderingar kring solceller.

KRAM

 

 

4 thoughts on “Solceller har en enorm potential

Add yours

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: