Kanelvatten den nya hälsotrenden

Hej

Dagligen får vi höra och läsa om nya hälsotrender och måbra tips. Det ena bättre än det andra såklart. Kanelvatten den nya hälsotrenden. Har ni hört talas om den? För mig var den ny framtill härom kvällen. Nu har jag provat på kanelvatten några dagar. Vad tror och tänker jag om kanelvatten?

Kanelvatten den nya hälsotrenden

Det pratas om diet-döden runt om i världen. Precis som många har upptäckt behöver vi röra på oss för att må bra. Samt leva hälsosamt och äta så bra vi kan. Människor vill satsa på mat som stärker immunförsvaret och äta bra näringsrik mat i de mängder vi behöver.

En stark trend som man som syns i världen handlar om att äta intuitivt. Det vill säga – äta det man behöver och vill, njuta av allt man stoppar i sig och känna när det är bra. Istället för att dela upp mat i bra mat och dålig. Enligt mig låter detta hur bra som helst. För visst måste vi få unna oss och njuta av allt det goda inom rimliga mängder. Men skulle man förvisso vilja mumsa i sig en stora godispåse ena dagen får man leva hälsosammare dagen efter.

Rikt på antioxidanter

Kanelvatten är ett sätt att avnjuta en återfuktande och antioxidantrik dryck. Varför ska man få i sig antioxidanter? De sägs verkar antiinflammatoriskt, kunna förebygga en del cancerformer, stärka hjärthälsan, sänka kolesterolet och ge en extra knuff när man försöker att gå ner i vikt. Om detta stämmer så har kanel en stor inverkan på vår hälsa och vårt välbefinnande. Just därför ville jag prova på en vecka att dricka kanelvatten.

Så här tillreder man kanelvatten

Börja med att koka upp vatten, sänk värmen och vänta tills det sjuder, lägg i en kanelstång och låta det sjuda tills vattnet blivit brunt. Det tar upp till 10 minuter.

Ta bort kanelstången och låt drycken svalna, sedan är det bara att njuta! Skulle man tycka att det är för beskt är det bara att blanda in socker eller sötningsmedel. Första kvällen provade jag med enbart kanelkrydda vilket var nästan godare än att använda sig av kanelstång. Man tager vad man haver tills man kommer igång.

Vågar ni prova? Är det gott?

Kanske inte det godaste jag druckit men om det gör nytta så varför inte.

 

 

11 thoughts on “Kanelvatten den nya hälsotrenden

Add yours

  1. Jag har jättesvårt att tro att såna här saker funkar. Men om det gör det är det ju himla bra. Fast om jag ska vara ärlig tror jag nog mer på sånt här än andra preparat man ska dricka, som man knappt vet vad de innehåller.

    1. Läste först kanalvatten och tänkte att det lät riktigt snuskigt. Har inte heller hört talas om kanelvatten men det lät inte så lockande.

  2. Vet ju att kanel är bra men vet inte om jag fixat att dricka det. Jag dricker i princip aldrig något som är varmt. Men har kanel på gröten eller filen varje dag

  3. Kanel sägs ju vara nyttigt men jag vet inte om jag vill dricka det på det viset. Fast jag är inte sämre än att jag vågar testa. Ett tag drack jag citronvatten på morgonen, pressad citron i ljummet vatten. Det piggade upp rätt bra men sen började jag tycka att det var för mkt meck att hinna med på morgonen. Fast nu när jag inte jobbar heltid ska jag nog börja med det igen. Kanske kanel och citron? Nja det lät inte så gott faktiskt. haha
    Ja men kanel har jag hemma så jag kanske ska koka mig lite kanelvatten.

  4. det var först nu jag hörde talats om detta men kanelvatten känns ju inte så lockande. men det är väl bra att saker o ting utvecklas

  5. Har läst att kanel är bra för mycket men detta var något nytt. Jag tror på bra mat och träning, men detta låter ändå intressant. Finns te med smak av kanel så det kanske är riktigt gott.

  6. det låter ju som en bra grej om det funkar , aldrig testat men brukar ha kanel ofta på mackan speciellt under vinter halvåret 🙂 <3

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: