Pigga ben med stödstrumpor

” Inlägget är i annonssamarbete med Gus Textil”
Hej

Jag som dagligen är ute och går mina rundor kan ibland känna att benen blir lite trötta. Vilket jag lärt mig kan bero på att när musklerna inte orkar jobba snabbt orkar inte heller venernas klaffar att pumpa upp blodet till hjärtat tillräckligt snabbt. Resulterar kan bli svullna ben, trötta fötter och värk. I dagarna fick jag ett bra tips om stödstrumpor. Pigga ben med stödstrumpor. Jag tror att stödstrumpor skulle kunna hjälpa mina ben att gå bra mycket längre.

Pigga ben med stödstrumpor

Personer som går och står mycket i sin vardag eller på arbetet kan ibland bli trötta i benen. Många pratar om att det sticker och kliar i benen efter en lång dags aktivitet. Stödstrumpor gör att vi kan hålla oss pigga och alerta i benen under hela dagen. Trötthetskänslan som många vittnar om i fötter och ben kan lätt förklaras av ett ökat blodtryck i kroppen. Kroppens vener, som transporterar blodet tillbaka till hjärtat, behöver hjälp av muskler för att effektivt tömmas.

Man kan bära stödstrumpor av olika anledningar, för att de är sköna helt enkelt, för att prestera bättre vid fysisk aktivitet eller för att förebygga allvarliga medicinska tillstånd. Stödstrumporna förbättrar blodflödet samtidigt som de minskar smärta och svullnad i ben och fötter.

Glada strumpor lättar upp

Jag som själv arbetat många år inom förskolans värld vet att glada strumpor, vantar, naglar eller kanske rent av en kul mössa kan göra barn glada. Barn känner trygghet till människor som kan ta in barnens tankevärld och själva vara lite barnsliga om man vill använda det uttrycket. Tänk så spännande en läkare eller förskollärare blir om hen bär glada strumpor i sina möten med barn och unga.

 

Stödstrumpor ska sitta slätt mot benet

Gus Textil som säljer stödstrumpor ända sedan 1993 har många olika variationer på sina strumpor för olika ändamål. Ett hett tips är att tänka på är att stödstrumpor ska sitta slätt mot benet för att fylla sin funktion. Veck och kanter kan ge motsatt effekt och därmed försämrad blodcirkulation. Minns att jag själv använde mig av stödstrumpor när jag fortfarande arbetade som förskollärare när jag var gravid med dottern. De gav mig bra stöd och kraft i ett yrke som kräver 100% rörlighet och fokus hela dagarna.

Ta en titt in till Gus Textil för att hitta just dina strumpor.

KRAM

 

 

5 thoughts on “Pigga ben med stödstrumpor

Add yours

  1. Hade det då jag flög till Mexico. Min räddning. På tal om roliga sockar använde jag det alltid då jag jobbade med ungdomar inom LSS. Så bra att avleda med, och på slutet var det många ungdomar som kom fram och undrade vilka sockar jag hade just den dagen. Tänk vad enkelt det kan vara ibland.

  2. Stödstrumpor är riktigt skönt när man tränar. Visst är det roligare om strumporna dessutom är fina. Tack för tipset om dessa ❤

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: