Sätt dig själv i främsta rummet

Hej Hej

Kom ihåg att om du inte kämpar för dig själv kommer ingen annan att göra det. Sätt dig själv i främsta rummet, oavsett vad! Vänta inte på att andra ska respektera dig på det sätt du förtjänar. Se istället till att vara snäll mot dig själv, på bästa möjliga sätt. Det sägs så ofta att du är din egen lyckas smed och ansvarig för din egna lycka. Vilket kanske må vara sant men många gånger kan andra stå i vägen för din lycka.

Sätt dig själv i främsta rummet

En sak som är säkert är att vi alla måste komma ihåg att om du inte kämpar för dig själv kommer ingen annan att göra det. Vi måste helt klart bli chauffören i våra egna bussar som ska ta oss genom livet. Det låter så bus enkelt men i själva verket är det det svåraste vi kan göra. Nästan alla har vi säkert tyckt att flygplansinformationen om att vi ska sätta syrgasmasken på oss själva innan vi börjar hjälpa andra är knasig. Om inte jag sätter masken på mig själv vem förväntar jag mig då ska göra det. Vi måste helt klart sätta oss själva främst för att kunna dela med oss av all vår kärlek till andra.

Lev i nuet

Något som jag alltid haft svårt för och har även idag är alla som väntar på att leva. De ska bara bygga klart altanen. Träna bort sina överviktskilo eller sparat ihop till finaste bilen när det är gjort om det någonsin blir klart ska de leva. Vad är det som är fram tills kilona är borta då? En transportsträcka till något som kanske aldrig sker.

Dessa människor är nöjda med sin vardagslunk där allt är lika dag efter dag. Men för sjutton hör ni det är livet som går liksom klockan. Tiden vi låter passera är nämligen livet. Mitt tips är att  lyssna på din magkänsla. Den är din bästa vän när det gäller det mesta i livet och du borde aldrig ignorera dess betydelse.

” Känns det fel så är det fel – Känns det rätt så är det rätt nu ”

PS Jag tror minsann att vi har en selfie spegel

Kan ni tänka er att sådär efter två månader i lägenheten kom jag på att vi faktiskt har en selfie spegel. Fast jag dagligen kikar in och säger hej till mig själv kom jag inte på att det är i denna jag kan ge mig själv lite extra kärlek. You go girl….

 

9 thoughts on “Sätt dig själv i främsta rummet

Add yours

  1. Framförallt med tanke på det senaste 1,5 året så gäller det verkligen att ta tillvara på livet! Ingen vet vad som händer imorgon så det gäller verkligen att inte skjuta upp saker!

  2. Tack för detta!
    Dina ord sjunker rakt in i mig och just nu när jag befinner mig i ett vakum där det känns som att jag inte kan andas alls har jag tagit ett beslut som jag hoppas leder mig till livet. Man ska inte bara existera, man behöver leva för att livet ska kännas meningsfullt. Därför kryper jag fram till förarsätet och hoppas att de beslut jag tar leder mig mot livet.

  3. väldigt bra att du tar upp det hår för det är så viltigt delvis o va kring med människor som accepterar den för man är 🙂 numera har jag lyckats hitta rätt väg in i livet och även rätta människor.

  4. Vilket bra inlägg, håller med dig fullt ut. Detta är faktiskt något jag jobbar stenhårt med själv just nu så hade inte kunnat relatera mer till det ju skriver här fruktansvärt sant. Och just dessa insikter med leva i nuet och prioritera sig själv först är ju något man lär sig den hårda vägen efter utmattningssyndrom, så viktigt att dela med sig av <3

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: