Stanna upp och ta det lugnt

Hej

Jag har sovit som en prinsessa i natt. Vilket är så himla skönt för det var inte länge sedan jag varken kunde somna eller sova alls knappt. Sent in på små timmarna skrev jag med en vän om både ditt och datt så tiden rusade iväg. Tänk vad skönt att sova gott i sin säng och vakna pigg. Den är rätt underskattad men så attans viktigt kan jag lova. En sak som är helt säker är att stanna upp och ta det lugnt är inte att slösa med tiden.

Stanna upp och ta det lugnt

De senaste dagarna har jag verkligen fått stanna upp och ta in livet. Orken och energin har varit långt under mot vad den varit på senaste tiden. Härom kvällen var jag helt uppe i varv efter en av mina nattliga utflykter. För nattliga utflykter blir det en hel del då dottern har alla sina vänner i Tumba/Uttran med omnejd. Så då blir det nattradion som sällskap när jag åker med lilla röda bilen för att hämta hem henne.

Fylla livet med positivitet

Hur viktigt är inte det även om livet suger skulle jag säga. Något som jag har och haft svårt för att inse mina begränsningar. Delvis tror jag det är så för att jag alltid levt efter tre ledord tro, hopp och längtan. De små orden har funnits med mig sedan jag var femton och på konfirmationsläger vilket var pissigt värre. Men det är en annan historia som inte ens är värd att nämna mer. Men tre ord som beskriver mig och min idé på livet fick jag med mig.

För om man som jag alltid vill tro och hoppas att allt ska gå vägen och lösa sig eller bli så bra som möjligt är det svårt att se att jag inte räcker till. Jag är eller har varit en fröken duktig som inte nöjde sig med annat än bästa nog. Sorgligt egentligen när många många med mig alltid strävar efter att vara bäst störst och vackrast.

Tre ledord tro, hopp och längtan

Tro för att så länge jag tror att jag eller något ska gå vägen eller uppfyllas så fortsätter jag sträva och kämpa för att så ska ske. Hopp är nästan samma sak men när jag verkligen hoppas att jag ska vinna på lotto eller få den lägenheten som jag drömmer om. Ni vet ska som vi själva inte kan påverka annat än att göra det som vi kan för att vi kanske ska gå i mål. Längtan efter att leva uppleva och få ta del av nya spännande saker och platser. Att leva med öppna nyfikna ögon och en inre känsla som säger ja istället för nej. Det är lite vad längtan är för i mig.

Har ni några ledord eller mantran i era liv som stödjer eller håller era händer?

 

2 thoughts on “Stanna upp och ta det lugnt

Add yours

  1. inga direkt mantran, men försöker tänka att ingenting är omöjligt. Speciellt då livet suger. Vägrar att ge upp med andra ord. Sömnen är så viktig, och utan riktig sömn funkar inte jag iaf.

Kommentera

Up ↑

%d