Kanondag på Fjäderholmarna

Hej

Idag tog jag mig en tur ut i skärgården. Jag behövde få komma iväg och lapa sol och andas livet på egen hand. Så jag bjöd mig på en kanondag på Fjäderholmarna. Sol, vind och vatten vad mer kan man behöva en sommardag.

Kanondag på Fjäderholmarna

Igår packade jag ihop Malene B väskan med allt förutom picknickmaten. Allt för att spara lite tid så jag kunde sova lite längre. Jag var himla smart och bokade att åka med första båten ut till Fjäderholmarna. Det visade sig vara ett smart drag för alltså det blev tjockt med folk på holmen. När jag kom till min klippa vid Solklipporna var jag ensam. Det var jag kanske bara första timmen. Köerna hem med båtarna ringlade långa så ett hett tips är att boka biljett innan så ni kommer med den båt ni planerat.

Stockholm i mitt hjärta

Vad mer kan man säga? Jag är tok kär i min älskade stad. Stockholm är en fantastisk stad med allt sitt vatten och gamla byggnader. Vilken underbar dag sjöng i mina öron hela båtfärden ut till holmen.

Vän med fiskmåsarna

Jag tror minsann att jag blivit vän med i alla fall två fiskmåsar. Det är stort för jag gillade verkligen inte dem innan. De skriker och gapar to much för mig. Men idag hände det något. På varje sida om mig på klipporna vaktade två måsar på sina barn och mig tror jag för varje gång det kom nya gäster till vår klippa gapade måsarna och snurrade runt dem supermycket så de till sist gav upp. Men mig lät de vara. Kan det varit för att jag första timmen hjälpte måsmamman att hitta sin lilla ulliga unge som gömde sig hela tiden i skrevorna. Hur som helst nu är jag inte längre lika rädd för dem.

Sista timmen gick jag runt med kameran

De sista gångerna jag varit ute på Fjäderholmarna har varit vintertid på julbord. Däremot minns jag att jag var mycket ute och solade och småfestade på AIK tiden och även med han ni vet exet som jag sprang in i härom dagen. Visst har jag varit ute men tror det var med bara killarna som vi åkte över sommaren när jag väntade Tilda.

En sak som är säkert är att jag tänker lura med mig någon söt eller snäll vän ut på Rökeriet snart för att äta och dricka gott. något som är väldigt mysigt ute på holmen är hantverksbyn. Där man kan få prova på både glasblåsning och att dreja bland annat. Kom på nu när jag gick igenom dagens bilder att jag missade köpa med mig en chokladbit från Fjäderholmarnas choklad. Där har jag ännu en anledning till att åka ut en gång till snarast.

Vad har ni haft för er idag?

puss o kram

 

11 thoughts on “Kanondag på Fjäderholmarna

Add yours

  1. Mysig dag du såg ut att ha haft, Stockholm har många fina platser som är perfekta att besöka soliga dagar

  2. Älskade, underbara Stockholm. Precis som du älskar jag att bo i denna vackra stad. Fjäderholmarna är riktigt mysigt och ett ställe att återvända till flera gånger.

  3. Vad skönt att bara vara. Jag hade ju gillat att bara få åka båt dit, haha. Är det som typ att ta en buss ur pengasynpunkt tänkte jag.. att det kostar som en busstur och att man ställer sig på ”hållplatsen” ordlista som med buss eller måste man köpa biljett i förväg?

  4. Vilken härlig dag! Sån tur att du var smart och åkte tidigt, då att du fick plats att njuta i solen. Mysigt att du blev vän med fiskmåsarna också. Det kan nog ha gjort sitt att du hjälpte till att hitta ungen😄

  5. Det låter riktigt härligt! Spännande med måsarna, de kan ju vara riktigt läskiga när de kommer nära. Vi hade en slapp dag på hemmaplan vid poolen vilket behövdes efter lite för lite sömn 🙂

  6. Jag älskar också din stad! Saknar Sthlm, har inte varit där på två år nu. Nästa sommar ska jag allt åka dit med barnen så de kan få uppleva vår vackra huvudstad!
    Fjäderholmarna är vackra, har bara varit där en gång för en faslig massa år sedan. Minns att jag älskade resan dit, ville stanna längre än vi gjorde men resan tillbaka gjorde mig glad igen.

    Njut av vår älskade stad för mig också!

Kommentera

Up ↑

%d