Korrö vid kanten av Ronnebyån

Hej

En dag när vi var nere i Småland åkte hela tjocka släkten nästan då min farbror är gammal och skruttig på hemmet och åt lunch. Korrö vid kanten av Ronnebyån. En småländsk matupplevelse alldeles intill Ronnebyån så säger Korrö Restaurang & Café om sig själva. Där kan man äta gott och få en måltidsupplevelse utöver det vanliga.

Korrö vid kanten av Ronnebyån

Korrö är en tidigare hantverksby belägen söder om Växjö mellan Linneryd och Rävemåla invid Ronnebyån. Även idag finns ett gäng bodar som säljer hantverk i olika former. Men i stort sett är Korrö. De flesta som kommer till Korrö för första gången blir helt tagna av miljön. Där finns både restaurangen och även STF Korrö hotell som även har spa och uthyrning av kanoter och annat friluftsliv.

God mat i fin miljö

Restaurangen serverar småländska och svenska klassiker på råvaror hämtade från jord, skog och vatten framtagna från sitt eget kök. De ligger verkligen fint vid kanten av Ronnebyån. Sommartid går det att sitta både inomhus och ute i den vackra trädgården. Jag valde en bakad potatis med skaldjursröra vilken var riktigt bra. Kanske skulle jag önskat lite mera röra men vem vill inte ha mera av det godaste? Mina barn valde snitseln som de alla tre gillade. Ett extra plus får stället för deras generösa portioner. Sånt ger alltid en pluspoäng så länge det inte ser slafsigt ut och det gjorde det inte alls här.

Har ni vägarna förbi eller är ute och åker i södra Småland eller Blekinge ta en sväng förbi Korrö för jag kan garantera att ni inte kommer bli besvikna. En dag som denna är mitt tips att ta med badkläder och hyra en kanot och ge er ut på ån efter ni fått god mat i magen. Så kan ni avsluta med en kaffe eller glass på cafét på Korrö innan ni åker hemåt. Om ni nu inte bokat in ert på STF Korrö hotell

 

Puss & Kram

 

 

6 thoughts on “Korrö vid kanten av Ronnebyån

Add yours

  1. Det var verkligen fint där! Och bakad potatis är så gott förstår att du hade velat haft mer fyllning. Det är ju gott 😍

  2. Men så gott det såg ut. Rejäla portioner uppskattas alltid. Finns så många bra ställen ute i vårt land, det gäller bara att upptäcka dom.

Kommentera

Up ↑

%d