Grahamsfrallorna doftar så gott

Hej

Jag var uppe med tuppen imorse och har redan lyssnat klart på boken som jag påbörjade igår. När jag hade svettats klart på balkongen drog jag mig in och satte igång att baka igen. Frallor var jag sugen på. En favorit hos mig är frallor med grahamsmjöl. Så fick det bli bara att sätta igång och sätta deg. Grahamsfrallorna doftar så gott. Vår lite tokiga granne ringde på dörren för att få veta varifrån det nu och i veckan doftat så gott nybakat. Den erkände jag med gott samvete kan jag säga.

Grahamsfrallorna doftar så gott

Jag har haft som mål på min bucketlist i år att bli bättre på att baka gott bröd. Och ska jag vara lite ärlig nu så tror ag att jag är en bit på väg. Skam den som ger sig heter det ju så fint.

Hur är ni med recept och sånt? Lusläser ni och följer rakt av eller improviserar ni? Jag är sämst på att följa recept och alltid varit. Så var det även när jag gick min första linje inom livsmedel på gymnasiet att jag fick jättebra betyg men inte högsta för att jag inte följde recept utan gjorde min grej.

Gillar ni att läsa recept? Jag är kluven måste jag säga. Det är superkul att läsa om mat och bakning där influensen visar med bilder hur de gör,  stunden de äter eller mumsar eller på resultat och det är deras egna recept. Tänker lite på Johanna ToftbyBland kastruller och vinglas  eller Marlene Rindå Jikita som har en kunskap och ett syfte då är det intressant. Men att läsa om tips där man knappt vet om influensen testat eller bara vill sprida andras förstår jag inte syftet med. Förlåt mig men så tycker jag. Just därför skriver jag sällan om recept om jag inte själv provar på eller har en känsla för något. Ni förstår säkert vad jag menar.

Någon som vågar eller vill prova på dessa Grahamsfrallor

Ingredienser till 18 – 20 frallor

Tänk på att allt är relativt och att det oftast blir bäst om man går på egen känsla när man sätter deg och bakar ut bröd eller bullar.

 • 50 gram jäst
 • 5 dl mjölk
 • 50 gram margarin eller smör går lika bra
 • 3 msk socker
 • En gnutta salt
 • 8 dl grahamsmjöl
 • 5 dl vetemjöl

Så här gör jag

 • Sätt ugnen på 225 grader.
 • Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
 • Smula sönder jästen i en bunke. Häll över degspadet och rör om tills jästen smält. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke först.Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en slät deg. Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
 • Knåda degen och baka ut 20 runda bullar. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper 30 minuter.
 • Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter.

Hoppas det ska smaka!!!

3 thoughts on “Grahamsfrallorna doftar så gott

Add yours

 1. Men så gott det såg ut. Tycker det är svårt att få dom så snygga. Inget jag bakar eller lagar blir sådär instagramsnygga ..

 2. Tack för länkning <3 Jag tar ideer från andra och sen gör vi om recepten så de blir våra egna. Dina bullar sej sjuuukt goda ut!

 3. Bjöd du grannen på någon bulle? 😀
  Jag läser alltid recept men följer sällan dem till 100%. Tar nästan alltid bort något och mäter inte upp saker utan höftar ganska mycket.
  Måste nästan hem och baka nu, blev sååå sugen! Fast det är galet varmt i vårt hus så jag vill knappt använda ugnen så att det känns ännu varmare..

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: