Livet lekte med mig

Hej

Hör ni wao vilken tisdag jag haft idag än så länge. Livet lekte med mig. Strax efter klockan 10 hade jag en grej inbokad. Därefter skulle det få bli som det blev. Och om det blev kan jag säga. Himla tur för mig att jag mötte upp en vän och snurrade runt runt i vårt tempo i stan.

Livet lekte med mig

Första och planerade stoppet var att tråda ögonbrynen på Salong Silversaxen i Hornstull. Jag har aldrig tidigare trådat mina bryn men fick tipset om det då jag har så tunna med hårda strån. Hur som helst så tyckte jag inte att det gjorde så ont som några sagt att det skulle göra. Det bästa med trådning är att den tekniken även får fatt på de tunna bryn och små stråna vilket aldrig funkar med enbart en pincett. Med nyfixade fina bryn klev jag ut på gatan i ett supervarmt Stockholm.

Nere på Hornstulls tunnelbanestation möttes jag av denna skylten i ett fönster. Man skulle kunna säga att den talade till mig rakt in i hjärtat.

En tisdag helt i min smak

Vid Lasse i Parken mötte jag upp min vän för dagens lite tur eller äventyr vad man nu vill kalla det. Vi gav oss upp på Västerbron över till Kungsholmen och Rålis. Det var inte igår jag gick över Västerbron. Minns att jag ofta gick över bron när jag skulle hem till dåvarande pojkvän från jobbet och träning. På bron ser man ut bra över stora delar av hela staden och dess vatten.

Rakt igenom hela Kungsholmen

Vi gick och gick och snick snackade. Tanken var att stora kameran skulle kommit fram men så blev det inte alls. Västermalmsgallerian fick kyla ner oss liten stund så vi kikade i fina blomsterbutiken på Bergs Potter krukor som jag är förtjust i. självklart smet jag in på Granit som är en av mina favoritbutiker och kom ut med en ny kanna hem till mig.

Lunch på Daily’s Bistro vid St Eriksplan

Jag valde en lyxig club sandwich med sidosallad vilket var riktigt bra. Stället verkade ganska nytt och vi hamnade där för att magarna började kurra och vi behövde vila benen en stund. Medan vi satt på uteserveringen sprang två killar runt och fotade åt stället på uppdrag av dem. Det satt långt inne men till slut kunde jag inte vara tyst utan tipsade dem om hur de skulle kunna få in mera liv i deras bilder för att sälja stället mera. Vilket slutade med att de tyckte vi skulle fota tillsammans snart och vi bytte nummer och insta.

En sak är säkert att de bilder som de tog på mitt sätt blev nästan bäst av alla de som de tog. Tänk om jag ändå ska söka mig in på en fotokurs och göra något av mitt intresse och den känsla som jag själv har för bild och form. Helt klart måste jag kolla upp det.

Snö Gelateria gör bästa glassen 

I veckan kikade jag och Wille på några youtubers som han följer som testade på de tre pallfinalisterna i SM i glass tror jag det var. Någonstans i bakhuvudet mindes jag att Snö skulle ligga på Odengatan vid Vasaparken. Så dit styrde vi våra steg. Killarna som testade och var runt och pratade med ägarna på alla tre ställen hade hört talas om Snös pistageglass. Efter att jag hört deras omdömen om den var den smaken ett självklart val. Andra kulan var blåbär med mynta, lime och macapone.

Håll i hatten för det fick fasiken jag göra. Denna glassen var så nära en matorgasm man kan komma om det nu finns något som heter så. Men det var nämligen så som YT killarna beskrev denna glassen. Och jag kan bara hålla med om det. Min vän provade samma men en sorbet istället för blåbären. Sorbet är gott men inte på samma sätt som vanlig gelato.

Mina följare och läsare gillar ni glass åk till Snö Geletaria vid Vasaparken. En sak är säkert att idag livet lekte med mig.

 

 

 

9 thoughts on “Livet lekte med mig

Add yours

 1. Vilken dag ni fick. Du behövde verkligen det. God glass är nog bland det bästa man kan stoppa i munnen. Skulle kunna sluta med allt, men inte glass.

 2. Så underbart när livet bjuder oss på underbara dagar. Ni verkar ha haft en toppen dag och den där glassen måste jag testa. Får ta det på vägen hem från jobbet någon dag.

 3. vilken mysig dag, jag har gjort ögonbryn en gång på en salong dock upplevde jag att dom inte riktigt fick till mina bryn så som ajg själv vilja ha dom så det blev bara ett besök för mig. Men låter som det blev lite mer lyckat på det stället du var på och det är ju huvudsaken att man blir nöjd 😀

 4. Vilken underbar dag ni fick!
  Jag älskar glass men är lite barnslig och vill helst ha Ottoglass. Söt och med smaker som päron & mjölkchoklad och persika & hallon. Nomnomnom

  Jag tycker absolut att du ska gå en fotokurs!

 5. Hehehe, vad bra att du satt där just då, och faktiskt vågade yttra dig om fotograferandet. Man vill ju att bilderna ska bli så bra som möjligt. Hoppas det kan bli någonting ihop för er =)

 6. Vad roligt att du hjälpte till med fototips! Klart att du ska gå en fotokurs!
  Älskar när glass presenteras så där – det ser ljuvligt ut!

Kommentera

Up ↑

%d