Sista dagen sämsta dagen

Hej

Nu är vi hemma igen från vår älskade Ö. Sista dagen sämsta dagen. Det var väl en himla tur att det blev just så. Igår var det grått och regnigt av och till på Gotland. Vi som hade lite planer på att bada och sola sista dagen fick snällt tänka om. Det fick bli Visby häng med omnejd i stället.

Sista dagen sämsta dagen

Vi drog oss ner till LEVA Kungslador. De är ett resmål med restaurang, café, ett eget bageri, gårdsbutik och en lekskog som är riktigt mysig. Café delen bygger även denna på vårt favoritställe Fabrique. Igår gick vi runt i butiken och fick med oss flera bra idéer hem till oss och vårt kommande sommarställe i Ljugarn som förhoppningsvis blir vårt en gång i livet. Vem vet om lottobollarna väljs till min fördel? Chansen är inte stor men finns ändå.

Tänk er att ha en gammalstationsstol på väggen i hallen att sätta sig på när man behöver stödet att dra på sig skorna till exempel. Wao säger jag bara…In my dreams.

Saffranspannkaka på Kustnära

Att äta saffranspannkaka hör besöken på Gotland till. Desserten är lite av en nationalrätt för Ön tycker jag nog. Så vi satte oss och tog en fika medan vi laddade batterierna både i telefonerna och benen. Kan ni tänka er att Tilda också tyckte eller började gilla saffranspannkaka där och då igår. Kustnära är inte bara ett ställe där man kan fika, äta och ta ett glas vin utan även en inredningsbutik som faller mig i smaken. Deras höga barbord skulle jag gärna ha hemma om vi bara hade plats för dem.

Rosorna på Fiskargränd

Fiskargränd är en smal gata i Visbys innerstad som är stadens vanligaste vykortsmotiv. Gränden är Visbys mest fotograferade gränd. Rosorna och de små husen på den smala lilla gränden är nästan löjligt vackert. Känslan är lite som att hamna i en av Astrid Lindgrens sagor.

Mille Lire är lite överskattat

Mille Lire är en pizzeria med äkta Italiensk kultur. Stämning är Italien säger de själva. Mille Lire är uppbyggd kring deras vedeldade napolitanska ugn. Miljön är fin med vackra målade tak. Men pizzorna var en besvikelse för oss båda två. Kanske för att vi hört så gott om dem och såg fram emot att äta där som en sista grej innan vi åkte hemåt. Trendigt med bra läge det håller vi med om men maten föll inte oss alls i smaken. Men smaken är ju som baken eller hur.

 

 

4 thoughts on “Sista dagen sämsta dagen

Add yours

  1. De där pizzorna 🤤
    Åh vad roligt det låter med ert egna ställe. Jag hoppas lottobollarna är på din sida så du kan nå din drömide där. Vad trist att sista dagen var sämsta men låter som ni gjorde det bästa av det ändå.

  2. Såg ändå ut som en riktigt trevlig dag. Är pizzorna mer italienska? Minns att jag blev så besviken. Gotland är verkligen fint måste jag säga.

Kommentera

Up ↑

%d