Blå Lagunen Bästeträsk och Våfflor

Foto: Copyright. All rights reserved.

Hej

Denna gången sken solen uppe på Blå Lagunen. När vi var uppe med syster och systerdotter var det inte alls badväder och regnet hängde i luften. Men inte idag inte. En toppen dag med Blå Lagunen Bästeträsk och Våfflor. Vad mer kan man önska sig av en sommardag? Vinst för Sverige i fotbollsmatchen i EM ikväll önskar vi oss alla såklart.

Blå Lagunen Bästeträsk och Våfflor

Trots att vi ställde klockan i morse och kom iväg i bra tid var det köer och fullt på Blå Lagunens parkering. Jag måste säga att det var en himla tur att vi ställde bilen vid Bästeträsk och gick in för det måste varit kaos på parkeringen som alltid där uppe. Det var helt ljuvligt skönt där idag och vi badade flera gånger om för att svalka oss.

Blå Lagunen är ett kalkbrott som fått sitt namn efter vattnets färg. Vattnet är stundtals när solen är framme alldeles turkosblått. Det finns nog inte många Gotlands besökare som inte känner till eller besökt Blå Lagunen. Sommartid är det gamla stenbrottet en mycket populär badplats. Helt magnifikt vackert.

img_1927-1

Jag hittade årets sten 

Jag med mina kanske knasiga traditioner vad vet jag hittade i alla fall årets sten. I många år nu har jag varje sommar letat efter en klappsten från Bästeträsk att ta med mig hem. Bästeträsk är ett av Gotlands största naturreservat. Det finns planer finns även på att sjön med omnejd ska bli nationalpark har jag hört. Insjön är en pärla i mina ögon så himla underbar plats. Det är bara det att det gör så förbaskat ont att gå på alla stenar innan man kommer ut förbi dem i sjön. Platsen är magisk om ni frågar mig.

Träsket eller sjön är grund, kalkrik och har  alldeles klart vatten. De kalkrika omgivningarna gör sjön speciell i sitt slag, avseende både vattenkvalité och växt- och djurliv. I år valde jag en ganska stor sten som även den ska få bo på balkongen tillsammans med mina andra lite större därifrån.

Östersjöns godaste våfflor

Det är så Gotlandsvåfflan profilerar sig som godast runt hela Östersjön. Ska vi vara ärliga så tar de säkerligen en av pallplatserna om godast våffla. När vi åkte hemåt mot Lummelunda stannade vi till på våffelstället som så många pratar gott om.

De serverar både dessertvåfflor och matigare vilket är bra för många kan säkert vara hungriga efter utedagar på Öjn. Vi valde fikavåfflor eller vad de nu kallades. Jag tog en som hette något som Sommarvåfflan vilken jag lätt ger 10 av 10. Har ni vägarna förbi tycker jag ni ska stanna till.

8 thoughts on “Blå Lagunen Bästeträsk och Våfflor

Add yours

  1. Blå Lagunen…. Underbar plats att längta till. Blir helt avundsjuk när jag ser bilderna.

    Härligt att du hittade stenen du letade efter och som kan passa på din balkong. Hoppas får se någon bild på din stensamling

  2. Det ser helt fantastiskt ut. Nu när du visade att du var på blå lagunen så inser jag att min dotter är där också. Tror dom kom hem igår kväll eller i natt. Ju mer bilder du visar ju mer sugen är jag på att ta mig dit. TACK för all inspiration. Den där våfflan alltså. Wow. Såg galet gott ut, men kanske inte så nyttigt. Samtidigt, vad gör det då man är på semester.

  3. Blå lagunen är verkligen fantastisk. Vilka underbara dagar ni har och vad härligt att kunna uppleva en massa saker. De där våfflorna såg riktigt goda ut.

  4. men åh jag måstr verkligen testa att åka dit:) det ser så himla härligt ut. det ör ju det enda problemet igentligen om man har il så är det parkeringar i vissa områden.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: