Samlade på nya Gotlands Pärlor

Foto: Copyright. All rights reserved.

Hej

Idag lämnade vi Åminne för denna gången och gav oss ut på en roadtrip. Samlade på nya Gotlands Pärlor. Under dagens rundtur besökte vi både nya och gamla ställen eller pärlor som vi kallar dem som är bra. Några av dem kanske ni skulle vilja besöka om eller när ni åker över till Gotland.

Samlade på nya Gotlands Pärlor

Dagens första stopp blev på Graute Gård. Där får man uppleva fårskinnsmagi på högsta nivå. Vi hade aldrig varit där förut och blev positivt överraskade. Där fanns helt underbara fårskinn. Jag som tycker eller tyckt kanske måste  ändra mig. Vårt bruna fina är mjukt och gosigt fick erkänna att dessa var ett snäpp vassare. De har även ett mysigt cafe med både platser ute i trädgården och inomhus. Fåren är en del av livet på Graute därför vet man att deras produkter kommer från djur som haft det bra.

Hjärtfabriken med miljoner hjärtan

Efter ett snabbt stopp på Bärgården för at jag skulle få med mig min dagliga liter jordgubbar hamnade vi på Hjärtfabriken. Ännu en helt ny pärla för oss. De är en kreativ plats med fokus på keramik, hjärtan och andra vackra saker. I anslutning till smedjan ligger Lilla Gårdscafet som hade en charmig inredning med flera spännande detaljer som jag stannade till vid.

Varje gång jag är på Öjn köper jag med mig en liten present hem. Denna gången kommer den från dem. Helst av allt hade jag velat ha det röda stora fatet som ni får se nedan men det var på tok för dyrt för mig denna gången. Så jag fick nöja mig med en liten hänge med dubbelhjärtan. Frågan är bara var vi ska ha den någonstans…..Såg nu att jag inte fotat någon bild på vad jag köpte.Ni får se den när den är på plats hemma.

Hälsade på Johanna på Stylemood

När jag var över på Gotland i april åkte jag aldrig utanför Visby. Så nu när lilla bilen är med och vi åkte neråt var det självklart att stanna till hos min bloggvän Johanna och kika in i hennes ena fina fysiska butik Stylemood. Som ni säkert redan listat ut är det omöjligt att lämna utan en påse med något fint. I dagens på liggen ett grytunderlägg vilket jag ska ha till något helt annat och en liten kanna, vas eller vad det nu ska kallas.

Lunchpicknick på Warfsholm

Warfsholm är ett pensionat som varit igång sedan 1899. Att Tilda och jag hittade dit är eller var en slump för vi kom in dit från helt andra sidan och bara kom fram till en magisk plats när vi gick från en stig via hamnen i Klintehamn.

Om jag skulle gifta mig någon gång i framtiden skulle jag helt klart föreslå att han festen på Warfsholm så vackert är det där. Idag blev det ett stopp med picknick lunch. Jag mumsade i mig dagens liter jordgubbar.

Tänkte köpt en drake 

Vi stannade till på Drakjohan för att jag skulle köpt en drake till oss men den som jag kikat ut i webbutiken fanns inte i den fysiska butiken. Himla trist så jag får väl klicka hem den så vi kan flyga i en drake på sommarkvällarna.

Vi checkade ut från fängelset lika fort som vi checkat in. Men mer om det imorgon annars kommer ni hänga på Kamillas Kamera hela kvällen.

 

 

 

3 thoughts on “Samlade på nya Gotlands Pärlor

Add yours

  1. Åh så härligt inlägg! Åker tillbaka till finaste Gotland senare i veckan och har faktiskt skrivit upp Graute Gård på ”får inte missa”-listan då jag inte varit där innan, men ser ju nu att jag även missat Hjärtfabriken tidigare så kanske måste få till en sväng dit också 🙂

  2. Vilka underbara butiker ni besökt och ibland är det omöjligt att undvika köp på spännande butiker. Förstår att du ville ha fatet med hjärtat, det var verkligen fint. Kanske en annan gång.

  3. Men vilka ställen du hittar. Så roligt att få följa med dig på de här resorna och att du delar med dig av just ditt Gotland. De där fårplädarna såg så mysiga ut.. Köpte till mina barnbarn då dom var små.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: