Stenugnsbageri och Gute Glass

Hej

Heja Sverige måste jag bara börja med att säga. Vad tror ni vinner Sverige matchen mot Polen? Hur som helst så är det galet spännande och står och väger ganska lika tycker jag. Rute Stenugnsbageri och Gute Glass har varit våra utflyktsmål idag. Vi tog sovmorgon idag och sov ute ordentligt innan vi gjorde oss klara för att ge oss iväg idag.

Stenugnsbageri och Gute Glass

I förmiddags var det varmt, skönt och soligt vilket byttes mot molnigt och betydligt svalare. När vi satt uppe på Rute och fikade var det så svetten lackade under tischorna. Bageriet bygger på koncept efter Fabrique som är ett bageri som ligger mig varmt om hjärtat. Deras kardemummabullar är det inga som slår. Är det någon som säger emot får ni gärna tipsa mig så jag kan checka upp om de slår Fabrique. Rute Stenugnsbageri ligger verkligen fint med en underbar miljö och är en pärla som jag tycker att ni ska besöka om ni är i krokarna.

Avsmakningsmeny hos Gute Glass

I alla år har det varit ett måste att mumsa glass på Glassmagasinet när man både kom och reste hem från Ön. Detta året har Gute Glass tagit upp kampen mot dem och jag tror att de är på god väg faktiskt. För oss är det lika viktigt att glassen smakar gott som att den gör gott såväl för människor som djur och natur. Lyckligtvis går det oftast hand i hand.

Vi valde att prova på en avsmakningsmeny med 10 olika av deras smaker. Det var roligt att få prova på så många olika smaker. Till slut kom vi fram till att vi hade samma favorit nämligen Salt Gräddkola. Är ni i Visby och vill äta glass på en vacker plats är mitt tips att välja Gute Glass på Adelsgatan intill Wallersplats.

Kikade in hos Verkstan och en runda

Verkstan – the social life är en butik som jag hittade till när jag var över i Visby i april. Igår såg jag att de även öppnar ännu en fysisk butik i Ljugarn i slutet av veckan tror jag det var. De har en keramik som jag är förtjust i. En vacker dag har jag lovat mig att köpa med mig något fint från dem.

Visby är rosornas stad

Just nu är Visby magiskt vacker med alla sina rosor och stockrosor överallt. Jag skulle lätt kunna gå runt runt i timmar och bara fota blommorna. Idag blev det i alla fall två rosbilder att visa upp på bloggen.

5 thoughts on “Stenugnsbageri och Gute Glass

Add yours

  1. Glassen eller glassarna såg verkligen goda ut och det är verkligen kul att testa något nytt. Kul att ni tyckte om det. Jag blir helt klart sugen på glass 🙂

  2. Glassmagasinet är ett måste, men så kul med ett alternativ. Avsmakningsmeny på glass, det blir inte bättre än så. Salt gräddkola lät riktigt gott och den skulle jag inte alls kunna låta bli. Så fina bilder du bjuder på varje dag. Blir så sugen på att åka till Gotland <3

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: