Häng med mig på Gotlandsäventyr

Hej Hej

Ännu en underbar sommardag börjar sakta gå mot sitt slut. Vi haft haft kanonväder på ön hela dagen. Så mycket sol och bad har det blivit. Framåt kvällen gav vi oss iväg på lite äventyr och upptäckte både nya och gamla saker. Häng med mig på Gotlandsäventyr. Ni hänger väl med mig genom mina bilder på vad vi sysslat med idag. Håll i er för nu blir det långt.

Häng med mig på Gotlandsäventyr

Innan vi åkte över till ön köpte vi med oss en badring eller donut som vi skulle kunna snurra runt i medan vi badade. Den var en höjdare som vi verkligen har använt idag. För er nyfikna så hade jag ett mål med at bada minst 10 gånger i sommar. Redan nu kan jag checka av 7 bad på den listan. Vad tror ni? Kommer jag klara målet med mina bad i år?

Årliga bilden på mig när jag försöker stå på händerna på stranden på Åminne. check på den uppgiften  för i år.
Armhävningstävling och faceplant

Jag vet inte varifrån det kom att vi skulle ha en armhävningstävling eller varför jag ens ställde upp. Plankan är jag ganska bra på så jag fattar verkligen inte varför jag inte föreslog åtminstone en revans med plankan.

Det var lite synd att det inte kom med på bild när jag gjorde en faceplant när jag gjorde mina första vanliga armhävning. Så galet det kunde bli. När jag fick göra kvinnliga gick det 100 gånger bättre även om jag fick storstryk av dottern. Men men kul var det att våga ge mig på för svåra saker för mig just nu.

Rökeriet i Katthammarsvik

En sak till som nästan har blivit ett måste för mig är att köpa med mig rökta räkor hem och mumsa på vid boendet. I år när vi bor i Åminne har vi närmre till Katthammarsviks rökeri så dit gick första stoppet på kvällens äventyr. Rökta räkor det är sommar och Gotland för mig. Restaurangen är så fint inredd och maten är toppklass. Tyvärr ville inte Tilda äta där så jag fick snällt smita in och köpa med mig mina räkor.

Lilla Trägårn i Ljugarn

Tilda hittade ett ställe som hon googlade upp där hon ville äta middag. Så vi drog vidare till Ljugarn och Lilla Trägårn. De serverar  ”street food” på papptallrikar och hos dem dricker man direkt ur flaskorna/burkarna. Fokuset hos dem är maten och stämningen. Wao säger jag bara. Miljön är magi. Så himla mysigt och bra mat har de också. Helt klart ett ställe att hänga på i Ljugarn. På tal om Ljugarn så har det samhället verkligen vuxit på alla hålla och kanter till något riktigt bra på bara de senaste åren.

Kräklingebo kyrka och årliga blombuketten

Gotland har hur många kyrkor som helst. Den ena vackrare än den andra. En annan sak som blivit lite av en grej är att plocka med oss en bukett med blommor och lämna den och en tanke på någon grav som vi tycker ser ensam ut. Idag besökte vi Kräklinge bo kyrka som inte är långt ifrån oss. Kyrka har sina anor från redan 1211 då kärnkyrkan började ta form. Det är både vackert och fridfullt att besöka kyrkor och kyrkogårdar

Hon dansade en sommar

På kvällen gick vi en promenad längs havet igen. Ljuvligt om ni frågar mig. Jag fick lite dansfeeling kan man lugnt säga och dottern fotad så klart.

Kram Kram

4 thoughts on “Häng med mig på Gotlandsäventyr

Add yours

  1. Låter som att ni har haft en super mysig dag 🙂 och sådan fina bilder du delar med dej av så fint att ni blockade lite blommor och la på en grav 🙂

  2. Ser ut och låter som ni har haft härliga dagar!
    Du får mig att bli sugen på att åka till Gotland. Det är en av de få sakerna som står på min bucketlist.

    Jag är övertygad om att du fixar att bada 10 ggr i år. Räknar du varje dopp eller räknar du tillfällen?

  3. Livet i all sin glans tänker jag på när jag läser detta.
    Njuta av dagarna till sin fullhet. Bada, utmana sig själv med armhävningar och stå på händer, äta rökta räkor och njuta av kvällspromenader och annat mys. Gotland är verkligen fantastiskt och njut ordentligt. Det är du verkligen värd <3

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: