Äntligen är sonen hemma

Hej

Orken börjar ta slut hos mig för idag. Precis som alla dagar nu förtiden var jag uppe med tuppen. Hela förmiddagen har jag varit i farten här hemma med borrmaskinen och fixat både det ena och andra. Äntligen börjar man kunna se vad det ska bli av detta hem. Äntligen är sonen hemma. Efter magnetröntgen idag kunde läkarna fastställa att han har en hjärtmuskelinflammation troligen orsakad av den virusinfektion han hade precis innan.

Äntligen är sonen hemma

Nu väntar lugna dagar och sjukskrivning några veckor. Sedan återbesök med alla undersökningarna igen för att se hur inflammationen läkt. Samt att han fick hjärtmedicin utskrivet som ska intas dagligen. Ingen fysisk aktivitet innan återbesöket som skulle bli om två månader. Den blir nog svårast för honom som alltid varit en duracell kanin. Hur som helst så är det skönt att han är hemma.

Bleka tänderna med gurkmeja

Jag läste en spännande artikel i morse om att bleka sina tänder med gurkmeja. Det lätt så dumt att jag verkligen ville läsa klart om det. Gurkmeja som gör allt knallgult hur skulle det funka som tandblekare.

Det låter så galet men sanningen är att det är ett urgammalt knep för att bort missfärgningar. Guldtandkrämen består av en blandning av kokosolja och gurkmeja. Den har både antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper. Dessutom får det tänderna att kännas extra rena och fräscha efteråt, menar Ellinor Sirén.

Jag tänkte att detta måste jag bara prova på så i kassen från Coop låg även en gurkmeja. När man borstat tänderna med tandkrämen blir tänderna först så gula som det bara går. Vilket försvinner när du borstat bort allt det gula. Det kan vara lite smart att inte ha på sig fin blusen för det finns ju risk att du spiller eller sölar runt med tandkrämen så som jag gör. Två av mina naglar har blivit missfärgade åt det gula hållet. Så mitt tips är nog att ha engångshandskar på dig om man har fixade naglar.

Funkade guldtandkrämen?

Kan ni tänka er att jag upplevde att tänderna blev fräschare och mycket av mina missfärgningar efter allt kaffe som jag dricker försvann. Jag kommer garanterat göra tandborstning med guldtandkrämen igen. För vem om inte jag vill ha husmorstips för att få fräschare och vitare tänder.

Det blir nog allt tomater på balkongen

Våra tomatplantor som fick flytta ut på balkongen växer så det knackar. Jag såg idag att det till och med börjat komma några små tomater. Det skulle vara riktigt kul om det nu blir mogna också. Hur som helst så är det roligt när det växer och frodas.

 

 

8 thoughts on “Äntligen är sonen hemma

Add yours

 1. Samma som drabbade din son drabbade min dotter för något år sedan. Det blev mycket vila som gällde och hon brukar träna crossfit 4 ggr i veckan då hon tyckte det var jobbigt. Idag är hon helt frisk.
  Kul med lite egenskap på balkongen och egenoflade tomater är så goda
  Kram Kajsa

 2. Vad skönt att han är hemma och kan vila upp sig med mamsen. Det är bästa medicinen, ni kanske kan smaska på en tomatsallad snart =)

 3. Så skönt att din som är hemma igen, men blir säkert en utmaning att vara lugn. Den där husmorsknepen ska man inte förakta. Vad bra att det verkade ge resultat också-

 4. Vad skönt att han är hemma nu! Förstår att det kan bli lite tufft att hålla sig ifrån fysisk aktivitet under två månader.
  Spännande med gurkmeja för att bleka tänderna 😊

 5. Underbart att han är hemma igen ❤ Förstår att vila är svårt, men så viktigt. Måste kännas så skönt att ha honom hemma så du kan pyssla om honom

 6. Vad skönt att sonen äntligen är hemma igen! Hoppas han kan ta det lugnt nu bara.
  Det låter läskigt med gurkmejan, men det är säkert bra, för gurkmeja är ju också väldigt nyttigt. Gillar sådana här tips 🙂

Kommentera

Up ↑

%d