Något för mig som väntar

Hej

Var är den instruktionsboken om hur jag ska göra och tänka? Det gäller att aktivera sig för att skingra tankarna när livet inte är så lätt. Bara för att göra något för mig som väntar på svar gav jag mig ut på en fotorunda. Jag styrde kosan mot Mälaren och Konditori Lyran. Vilket himla bra val av mig. Var det något som jag behövde var att få andas in vattnet och frisk luft.

Något för mig som väntar

Lyran var ett ställe jag besökte mycket under mina två första föräldraledigheter. Första svängen bodde vi i Gröndal och gick nästan dagligen längs vattnet med vagnen och både fikade och åt lunch med vårt mammagäng. Inne på konditoriet har de flera vackra kakelugnar och så har de himla goda mazariner alltid haft.

Orkar du ta dig upp för torntrapporna i det solgula huset  får ni njuta av en fantastisk utsikt över Mälaren. Villa Lyran stod färdig 1867 och kan räkna såväl Kung Oskar II som Selma Lagerlöf till sina tidigare gäster. Ska man fika eller äta på Lyran är mitt tips att göra det en dag mitt i veckan för helger är det tjockt med folk. Trädgården hade idag många gäster som njöt av en god stund i det härliga sommarvädret.

Smet ner till strandpromenaden

Mitt mål med min runda idag var som sagt att gå till Mälaren. Så jag smet ner via trapporna till Mälaren. Precis nedanför Lyran ligger båtklubben Lyran. En av båtarna är en värsting av extra ordinär prislapp kan jag tänka. Kan ni gissa vem som bor där nere i Mälarhöjden och äger den båten?

Jag kände på vattnet och badade mina sneakers vilket inte var meningen men jag får skylla mig själv. För ska man känna på vattnet så som jag gjorde får man allt göra det barfota. Vet ni vad? En vacker dag ska jag bli båtfolk och åka runt på havet och sjöar mina lediga dagar. Det är något som jag alltid velat göra. Stockholm är allt vackrast av alla städer i världen. Som jag älskar dig S och jag är så tacksam för att jag får vara en del av dig.

Äntligen fick jag krama min Marcel

Marcel fick idag flytta upp på en hjärt och kärlavdelning för vidare utredning och undersökningar. Bästa med det var att hans ansvariga läkare trotsade reglerna på grund av att Marre är så ung med att R och jag får frikort till avdelningen. Vilket innebär att vi får vara hos honom så mycket vi vill och kan men bara en av oss åt gången.

På tisdag väntar magnetröntgen på hans hjärta för att kunna fastställa en diagnos och jobba därefter. Positivt är att Marcel svarar bra på hjärtmedicinen och att hans puls inte rusar så fort han ställde sig upp. Smärtan när han andas in är borta även den. Men läkarna måste hitta vad felet är som gör att hjärtat fungerar som det gör.

Ni anar inte vad det var skönt att få komma upp på sjukhuset och krama om och framför allt se min lilla kille. Det var inte särskilt bra för mammahjärtat att inte få vara med sin lilla unga vuxna son när han är inlagt på sjukan.

4 thoughts on “Något för mig som väntar

Add yours

  1. I bland kan det vara bra att ta en promenad när man får det jobbigt <3 skönt att du fick komma in och träffa din son hoppas att han snart mår bättre och att alla undersökningar går bra massa kramar <3

  2. Stockholm är verklugen fantastiskt ❤ underbart att ni fick träffa sonen. Även om de är vuxna är de inte så stora ändå och behöver sin mamma och pappa.

  3. Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

Kommentera

Up ↑

%d