Italiensk vinprovning i Gamla Stan

Hej

I eftermiddags eller på kvällen vad säger man sommartid när klockan är 17 var jag på Italiensk vinprovning i Gamla Stan. Det var hur trevligt och mysigt som helst. Vi fick prova på viner från de flesta norra distrikten i Italien. Jag är fortfarande en Chianti tant som gillar Amarone viner skulle jag säga.

Italiensk vinprovning i Gamla Stan

Peter som höll i vinprovning var både superduktig och rolig. Jag gick ifrån provningen med mycket ny kunskap och särskilt en ny upptäckt i livet nämligen Lambrusco. Wao vad det vinet tog mig med storm. Lambrusco är det röda pärlande vinet från Italien som inte är så exploaterat som de andra bubblande och pärlande vinerna. Under provningen fastnade jag för Ripasso vinet  bland de röda vinerna. Ripasso är en lättare vin sort än Amaronen men minst lika god tycker jag. Allt med viner handlar om tillfälle, personlig känsla och glaset man dricker ur fick jag lära mig idag.

Cappucino i solen på en av gränderna

Efter den trevliga vinprovningen gick vi runt runt i Gamla Stan. Det var så härligt att se att stan äntligen vaknat igen. Hela stadsdelen var full av glada sommarmänniskor som njöt av det vackra vädret. Vi halkade in på ett café och tog en cappucino och pratade vidare. Idag var en bättre dag. Jag är så tacksam för denna sommardag som föll mig i smaken och hoppas att även självaste nationaldagen kommer bjuda upp till dans.

Himla tur att jag valde skor med tjockare klack när jag skulle promenera runt bland kullerstenarna.

 

 

4 thoughts on “Italiensk vinprovning i Gamla Stan

Add yours

  1. Vad trevligt med vinprovning. Italienska viner är riktigt goda och vsd kul att få lära sig mer. Gamla stan är så mysig och det är så härligt nu när staden vaknat till liv igen.

  2. men gu så myssigt med vi provning. tror min mamma o syskon gjort en spn grej nån gång och va fin du var uppklädd. kan tänka mej att man lär sej mkt utav vin världen .

    förlåt för sen kommentar

Kommentera

Up ↑

%d