Sökoptimering är ingen raketforskning

” Inlägget är i annonssamarbete med Hjalmar & Company.se ”

Hej

Vad är egentligen en bra blogg och företag samt vad skiljer dem åt? Självklart har alla olika intressen och inriktningar på sina bloggar. Men vad gör generellt en blogg intressant och hållbar i längden. Sökoptimering är ingen raketforskning. både bloggaren och företaget måste leverera något till sina kunder och läsare.  Så enkelt är det, bloggen måste tilltala för att hänga med i instagram och dess snabba framfart.

Sökoptimering är ingen raketforskning

Syftet med en effektiv sökoptimering är att öka antalet inkommande förfrågningar. Search Engine Optimization eller SEO, är ett samlingsnamn för de olika metoder och tekniker som används för att få en sida på internet att synas så högt upp som möjligt på så många sökord som möjligt bland sökresultaten i sökmotorer så som google.

Man kan kort och gott säga att allt handlar om att fånga så mycket trafik från sökmotorer till din sajt som möjligt. Att driva in besökare och kunder till just din sidan kan man säga.

12a

Varför ska man använda sig utav SEO?

En sak som räknas på internet handlar om att syns man så finns man. Ju mer synlig du är ju mera trafik, läsare och kunder får du som bloggare eller företagare. En annan aspekt som gör sökmotoroptimering väldigt attraktivt är att det är så mätbart. Trafik till sajter går enkelt att mäta. Bara genom att använda sig av ett  analysverktyg så som Google Analytics går det lätt att få fram data på exakt hur lönsam din sökmotoroptimering är.

Jag som bloggar på en word press domän har SEO verktyg inbyggt som jag kan välja att använda mig av i mina inlägg. Vilket hjälper mig som en liten profil enormt mycket för att dra trafik till Kamillas Kamera.

Ta hjälp av proffs som kan sin sak

Många företag tar redan hjälp av olika företag som sysslar med sökoptimering. Där de hjälper andra att nå ut och få ökat effektivitet i sina företag. Hjalmar & Company är ett väletablerat företag som jobbar med just seo bland annat. Hjalmar & Company har ett helt team av kompetenser som kan sin sak.

influencer-marketing

Att google är världen största sökmotor känner de flesta redan till. 40 miljoner sökningar görs varje dag bara i lilla Sverige. Google har blivit en given start plats när vi vill söka efter något på nätet. Just därför känns det viktigt att som företagare komma långt upp på träfflistan av den sökning som en eventuell kund gör.

KRAM

 

2 thoughts on “Sökoptimering är ingen raketforskning

Add yours

  1. SEO är intressant att titta närmare på. Bra att det finns de som är proffs på det och kan hjälpa andra.

  2. Jag är så dålig på det där, men borde läsa på betydligt mer. Har ett hum om det, men absolut inte mer.

Kommentera

Up ↑

%d