Resan har bara börjat

Hej

Jag borde helt klart sova en stund till men jag råkade fastna i mobilen efter att jag varit uppe på toa. Hör ni ibland blir man bara så less på vissa människor. Inte för att jag är det minsta förvånad för jag har lärt mig hur de funkar. Som om allt skulle bli frid och fröjd när jag flugit iväg. Nej det visste jag att det inte skulle. Resan har bara börjat. Det har jag fått lära mig av min terapeut som hjälpt mig på resan.

Resan har bara börjat

Att min resa bara börjat det är så sant. Mycket nytt är på intågande och mer ska väl komma. En sak som jag lärt mig i livet är att det inte alls är en dans på rosor. Tur för fasiken vad taggigt livet skulle vara då. Nästa vecka ska jag vara med i ett samtal om mitt liv får jag nog säga. Det ska bli så spännande att prata öppet med likasinnade. Vad det leder till därefter återstår att se.

På tal om resor så har Tilda åkt själv hem hit från skolan i veckan. Det var stort för mig att hon på egen hand klurade ut hur hon skulle åka hem efter skolan. Mitt mamma hjärta blev glatt när hon öppnade dörren och var hemma.

Torsdagsfrukost på SuÅdeg

Igår morse lämnade jag hem två barn till huset. Då hade jag någon timma innan min nästa grej på långa listan skulle gå av stapeln. Vad gör man då? Jag åkte förbi SurÅdeg och bjöd mig själv på frukost.

Tid och att andas frisk luft är viktigt för mig. Att andas rena tankar som styrs av mig och mina val och önskningar är en av vägarna tillbaka. Jisses så lugnt och skönt det var på bageriet så tidigt på morgonen. Jag satt med Sofie Sarenstams nya bok i lurarna och bara njöt av livet kan jag säga.

Målbilder ska vara bra att sätta

Sätter ni målbilder i livet? Det ska tydligen vara bra att göra. För att nå våra målsättningar i livet krävs motivation och drivkraft. Utan detta blir det ganska svårt att driva sig själv mot det uppsatta målet och troligen även ganska plågsamt. Vi måste vilja engagera oss och målet måste vara något som du själv har valt. En målbild kan hjälpa oss att visualisera vad det är vi egentligen vill uppnå och på vilket sätt. Målbilden skall hjälpa oss att finna vår inre motivation och kämpa vidare.

Jag har två målbilder som jag sparat och haft i skallen sedan jag påbörjade min renovering utav lägenheten. Tänker att jag delar dem med er så får vi kika tillsammans senare när mitt hem börjat ta form om de är lite åt samma håll.

Nu tänker jag stänga ögonen en stund till innan det får bli dags att göra fredag.

 

 

One thought on “Resan har bara börjat

Add yours

  1. Vad fint du börjar få. Målbilder är bra att sätta fast just nu är min mer om ekonomin än om mig själv. Det har ju varit lite turbulens med att byta jobb och snart byta jobb igen, så jag måste landa i det nya först.Sen kanske jag sätter en ny målbild flr mig själv. Idag ska jag testa konceptet FFF i alla,fall.
    Kram Kajsa

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: