Jag har flyttat

Hej

Godmorgon på er alla fina. Jag har flyttat. Nu är jag på plats i Hägersten sedan i lördags. Det är en himla röra här och alla våra stora möbler saknas fortfarande. Men Mio har lovat att de ska köras ut i veckan vilket jag får ta med en nypa salt. När soffan först ska komma till dem på onsdag. Precis som alltid är det någonting i leveranserna som dröjer och drar ut på tiden. Sånt är livet det vet jag ju sedan innan.

Jag har flyttat

Jag har sovit här tre nätter nu och har knappt hunnit känna efter hur det känns. För allt är som sagt rörigt med kartonger överallt och möbler som byggts och ska byggas. Men det går framåt sakta men säkert.

Igår eftermiddag somnade jag sittandes av ren trötthet. Det har varit så mycket den senaste månaden både att göra och psykiskt på alla plan. Så jag tror att kroppen började komma i fatt eller vad man säger. Senare somnade jag på bäddsoffan och sov i ytterligare två timmar så nog är jag utmattad. Men men livet kommer säkert snart komma in i nya rutiner.

Ett stort byggprojekt skulle jag vilja ha klart innan alla möbler kommer och det är mina garderober som ska bli som en vägg i mitt lilla mini rum. Grejen med det bygget är att man behöver vara två. Så jag får väl ta tag i det ikväll eller morgon när barnen är här.

Vill ni se lite från röran?

Nu har jag kommit längre men så här var det i fredags innan alla stora saker från huset kom.

FFF

Mina F F F har det blivit lite si så där med de senaste veckorna beroende på renovering och sjukdomar. I fredags fick jag till dem även om jag inte bloggade om dem. Fokus var såklart att måla klart det sista. Tyvärr så har jag en garderob kvar att måla invändigt men det får bli idag eller morgon kanske. Fika har jag tänkt kanske byta namn på i framtiden till fira. Det känns lite mer aktuellt att fira fredagar än att svulla bakverk även om det är supersmarrigt såklart. Hur som helst det blev en fika på balkongen i solen och en lunch på balkongen med ena sonen. Fredagspresenten fick bli en ny blomma till balkongen för jag råkade paja en kruka i fredags så det blev en härva med jord överallt.

Söndagspromenad med dottern

I söndags eftermiddag tog jag Tilda med mig ut på en promis runt i närområdet. Bor vi grannar med Långbro Värdshus och Långbro Park så måste ju dottern se vad det är eller hur. Hon har visserligen varit på Värdshuset och ätit men inget som hon mindes något av. Hur som helst så är det allt bra mysigt och fint här. I Långbro parken ligger även Långbro Bakficka vilka driva av Fru Marias Bak som är ett supermysigt bageri med rättigheter och härlig utemiljö. För min del blev det allra första take away kaffet bara för att.

I en av paviljongerna hade en dansgrupp träning vilket var charmigt att småkika lite på.

Andra gången gillt i Fruängen

Min allra första lägenhet med första kontrakt fick jag 1993 i december i Fruängen. Lyckan var såklart total även om den var lite så var den min. Nu är jag tillbaka i Fruängen igen fast på helt andra sidan. Första boendet var i södra delarna med utsikt mot hockeyhallen och träningsanläggningen. Nu bor vi på gränsen till Långbro med bara en väg mellan oss. Det är väl kanske lite si så där 100 meter till värdhuset om det inte är mindre.

När Tilda och var gick ut gång nummer två i söndagskväll gick vi andra hållet och förbi min gamla lilla pärla. Så nu är det andra gången gillt för mig här i dessa trakterna. Vi smög in i min gamla port och fotade dörren och mina gamla fönster från utsidan.

Jisses vad långt detta blev. Men så blir det när jag inte bloggat på några dagar. Jag får ta mig i kragen och bättra mig.

 

 

 

10 thoughts on “Jag har flyttat

Add yours

 1. Skönt att du är på plats även om mycket saknas. Förstår att det varit mycket sista tiden, men hoppas du får lite lugn när allt är klart och du får bo in dig i ditt nya hem.

 2. Skönt att du är på plats och att möbler kommer snart. Du kommer känna lugn när du har kommit i ordning och fått allt på plats 😊.. Härligt att du bor granne med en park 😊

 3. Det är så mycket vid en flytt och du blev ju sjuk mitt i allt. Tänk vad skönt det kommer bli då allt är på plats sen och du kan få komma till ro. Vilka mysiga caféer du hittar Dessa gamla är ju så mycket finare än kedjorna även om man vet att man får gott kaffe på dom,

 4. Vad roligt att du flyttat in i lägenheten, även om det är mycket att göra med alla kartonger. Förstår att du blir trött.
  Vi har ett likadant vitrinskåp, de är så snygga.

 5. Inte konstigt att du är trött! Hoppas att möblerna kommer snart så att det känns mer ”färdigt” och att du kan småpyssla med att organisera och komma i ordning. Härligt att utforska omgivningarna – gissar att du kommer att bli stammis på fikastället 🙂

 6. Vår soffa från Mio skulle kommit för två veckor sedan efter 3,5 månads väntan. Nu kommer den förhoppningsvis på fredag eller måndag…längtar så. Kan förstå om du också längtar. Dessutom att komma iordning och landa ordentligt
  Kram Kajsa

 7. Åh sushi det är så gott! Blev så sugen på det nu när jag ser att du har ätit det. Hoppas det blir lite lugnare för dig så att du hinner återhämta dig. 🙂

 8. Hjärtat nu har du ändå fått din place. Nu ska den fyllas med minnen, dina möbler du valt och sen ska det inredas väggar fulla med din kärlek. Det blir bra det här. <3

 9. Åh – jag är både avundsjuk och inte – det är ju kul att inreda och planera men inte lika kul att plocka upp och sätta i ordning och ofta veta man ju inte var man ska ha alla grejor eller ens om man vill ha dem i det nya. Jag hoppas du får hjälp med garderoben så att den blir färdig – det är en riktigt bra början att kunna packa in kläder och sånt.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: