Innan du skaffar mobilt bredband

” Inlägget är i betalt annonssamarbete med Passagen.se ”

Hej

Jag personligen har ställt höga krav på mitt mobila bredband sista tiden. Eftersom jag ännu i samband med renoveringen inte kopplat på mig på föreningens bredband via fiber som ingår i hyran. Internetdelningen från mobilen till datorn har fått jobba hårt vissa stunder. Innan du skaffar mobilt bredband kan det vara smart att ta ställning till några frågor.

Innan du skaffar mobilt bredband

Först och främst måste vi fundera vad vi vill kunna göra på bredbandet. Hur snabbt behöver jag? Snabbheten påverkar såklart priset så att ta sig en titt och sätta sig in i hur allt funkar innan man köper är klokt. När man pratar hastighet så ligger Mobilt bredband en bit från fast bredband via fiber.

Vill man kunna streama film i Ultra HD-kvalitet behöver man ungefär 50 Mbit/s. I dag kan du räkna med att få hastigheter på omkring 50 Mbit/s med 4G om täckningen är riktigt bra. Skulle du däremot vilka titta på film i  HD-kvalitet kan det räcka med 20 Mbits/s. Vilket innebär att du gör av med ungefär 3 GB i timmen.

Många GB har det gått mina senaste veckor

Under tiden jag renoverat går en ljudbok eller så har jag kikat på Big Brother Live vilket har gjort att jag gjort av med flera GB på mitt mobila bredband. Jag har idag ett riktigt bra abonnemang via Tele 2 där jag har massvis med GB så jag klarar mig bra. Det är nog bara denna månaden som jag fått meddelande om att jag använt mer än vad jag brukar göra.

Det är mitt surfbeteende som avgör vilken typ av mobilt bredband som är bäst för mig och för dig såklart.

Ta hjälp av Passagen när du ska välja

Passagen är en oberoende jämförelsetjänst för privatekonomiska produkter och tjänster. Med hjälp av deras guider kan vi lättare fatta rätt beslut för oss själva. De går igenom vad som är viktigt att titta närmare på och jämföra.

KRAM

 

7 thoughts on “Innan du skaffar mobilt bredband

Add yours

  1. Vill bara att det ska funka och har faktiskt överlåtit till mannen att se till att vi har bäst lösningar! Men om man plötsligt står utan uppkoppling så märker man hur mycket man faktiskt använder det…

  2. Det där med bredband är inte det lättaste. Känns som att mängden gb aldrig räcker. Nästa gång jag ska byta ska jag absolut kolla in denna. Tack för tipset!

  3. Säkert jättebra för många men jag har märkt att många jämförelsesajter inte har alla alternativ med… oftast bara vissa (vet inte men gissar att det kanske är sådana som sponsrar sajten). Men bara man blir nöjd. Bra att du tipsar för jag kände inte till den sajten

  4. Vi har fiber där vi bor men boxen kommer från comhem. Men i början var det inte lätt vad mans ska välja =) bra att du tipsar för det är säkert många som inte visste till den sajten =)

  5. tele2 el comviq som jag säger är det bästa . har slltid varit nöjd med dem och inte vsrit npgra bekymmer alls 🙂 + som du söger man får mkt gb 🙂

  6. Det där är en hel djungel. Vi har ett fast som ingår i avgiften, och sen vårt mobila . Använder bägge flitigt och det funkar.

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: