Dags att bleka tänderna igen

” Inlägget är i betalt annonssamarbete med Tandblekning.nu ”

Hej

Nu är det snart dags igen för min del att bleka tänderna. I somras var jag iväg och blekte tänderna på klinik och blev kanon nöjd. Men eftersom jag både älskar kaffe och rött vin blir tänderna lätt missfärgade och behöver bättras på.

Dags att bleka tänderna igen

Sugen på att bleka tänderna hemma? Att bleka sina tänder hos tandläkare behöver inte alltid innebära att man får ett bättre resultat än om man väljer att bleka sina tänder hemma. Vilket känns trist eftersom det  kostar en slant att bleka tänderna på klinik.

Sugen på att bleka tänderna hemma?

Jag har provat på flera olika hemmakit för att få mina tänder vitare. Kritvita tänder är inte det som jag eftersöker. Däremot vill jag få dem fräschare och gärna få bort alla missfärgningar som jag lätt få av allt kaffe som jag dricker.

Det har blivit vanligare att köpa sig ett kit för tandblekning hemma. Är ni sugna på att bleka tänderna hemma finns det flera olika tillvägagångssätt. De vanligaste produkterna som man kan använda sig av är:

  • Tandblekningskit
  • Tandblekningspenna
  • Blekningsremsor
Hur fungerar tandblekning hemma?

Tandblekning fungerar som så att man använder ett tandblekningsmedel vilket består i form av en gel som penslas på tänderna eller sprutas i en bettskena. Skenan appliceras i munnen för att spridas ut på tänderna. Blekningsmedlet verkar på ett skonsamt och säkert sätt genom att bryta ner missfärgningarna som uppstått på emaljen. Missfärgningar uppstår genom vanliga dagskonsumtion av mat och dryck.

Tandblekning.nu är en oberoende guide om att bleka tänderna hemma, med tester av produkter för hemmabruk. Man kan säga att de gör det undersökande jobbet åt oss som vill få vita fina tänder. Genom att de testar och ger omdömen på tandblekningsprodukter sim finns på marknaden. Hur skönt som helst enligt mig.

Huskur – bleka tänderna med bakpulver.

Har ni hört att man kan bleka tänder med bakpulver? Jag hörde det för något år sedan och det ger lite fräschare tänder även om det inte är lika hållbart som när man bleker sina tänder. Bakpulver har jag provat på i flera städ och rengöringskurer vilka har funkat bra. Har ni provat bleka tänderna hemma? Skulle ni våga prova på att bleka med bakpulver?

bleka-tanderna-bakpulver

Bakpulver innehåller ämnen som kan slipa bort missfärgningar på tänder sägs det. Behandlingen måste man enligt en studie vara försiktig med eftersom bakpulvrets slipande effekt kan skada emaljen.

Gör så här: Använd en tsk bakpulver med två tsk vatten och blanda ihop till en smet. Borsta dina tänderna i några minuter. Skölj ordentligt med vatten efter behandlingen.

Kram Kram

5 thoughts on “Dags att bleka tänderna igen

Add yours

  1. Har faktiskt både provat penna och med skena och inget av det fungerar, nu kommer jag inte ihåg vilket märke men inte något jag lär göra igen. 😐

  2. Har haft en tanke på att bleka tänderna lite. Ser alltid trevligare ut, men har inte kommit så långt än. Har inte testat det med bakpulver heller, men då du skriver om det klingar en klocka. Har nog hört talas om det iaf.

  3. kommer ihåg faktist när du blekte tånderna första gången. ajdå då är ju inte kaffe så bra att drivka . är glad att jag inte gör det. men kul att du fick tandblekningen 🙂

  4. Jag har funderat på det många gånger då kaffet verkligen har gett mina, tidigare, vita tänder en ful färg. Jag tycker dock inte att det är värt pengarna att gå iväg och få det gjort på klinik. Men jag ska ta mig en funderare på om jag ska våga mig att antingen testa bakpulver (har jag ju redan hemma) eller någon produkt.
    Att bleka tänder med bakpulver känns lite som huskuren att bleka håret med citron, det kan bli bra men det kan också bli väldigt fel. haha

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: