Jag har fått nycklarna

Hej

Jag önskar att jag kunde skriva och faktiskt mena det också – ny dag med nya tag. Men det är ingen idé ännu för febern åker fortfarande bergochdalbana. Många säger att corona är lite av ett lotteri när det kommer till symtom och så vidare. Tyvärr så drog jag nog nitlotten i vår familj. Tur är inte min grej just nu kan jag lugnt erkänna. Bara att gilla läget helt enkelt. Jag har fått nycklarna. Det är skönt men stressar mig enormt mycket när jag är krasslig och orken är usel.

Jag har fått nycklarna

I fredags fick jag nycklarna till min nya bostad som planerat. Nej det var inte jag som hämtade nycklarna såklart utan Marcel som har antikroppar mot covid efter hans sväng med corona i januari. Däremot så gick vi alla fyra in i lägenheten i fredags när Marre var klar med överlämnandet från tidigare hyresgästen. En sak är säker och det är att lägenheten såg mycket trevligare ut när den var tom än när vi sett bilderna och var på visning. Däremot så är det mycket vi måste fixa med innan vi kan flytta in ordentligt.

Konstig känsla att se mitt namn i porten och på dörren. Här bor jag känslan infann sig inte men det gör den ju aldrig första gången man ser sin nya tomma bostad. Det kommer bli bra som Laleh sjunger men jisses vad mycket tankar och känslor som åker runt i skallen tillsammans med coronabacillerna just nu. Dörren kommer bytas ut mot en säkerhetsdörr vilket jag tror är smart. Vi är ju vana att bo med larm på huset så en säkerhetsdörr är det närmsta vi kan komma det.

Jag kommer väl få fnatt när livet lugnar ner sig till normalläge efter de senaste månadernas stress och oro.

Trotsade corona och fixade balkongen

Igår morse vaknande jag tidigt som tuppen och gick ut och drack mitt morgonkaffe i soffan på altanen insvept i en filt. Änderna hos grannen gapade loss som vanligt och skatorna hörde sitt race precis som de brukar. Frisk luft är så skönt att få andas i lugn och ro.

Jag som är en ganska rastlös själ med massor med spring i benen trotsade coronan. Tilda och jag packade bilen med balkong saker och åkte med Marre i bilen när han skulle till jobbet. Det var verkligen roligt att få fixa till balkongen så gott vi kunde med det vi fick med oss. Dottern var fantastisk och byggde ihop soffan till balkongen på egenhand. Hon har ett mycket bättre tålamod än vad jag har.

När vi började bli klara och väntade in Wille som skulle hämta hem oss kroknande vi båda två. Jag allra mest när iprentabletterna gick ur kroppen. Vi la oss på golvet i vardagsrummet och vilade. En himla tur att soffan på balkongen har kuddar som vi kunde lägga under huvudena för det var nästan både hemskt och små komiskt när vi låg där.

Väl hemma efter middagen slocknade jag och sov fram till i morse. Det var kanske inte så smart att dra iväg och fixa bara vi två men det kliar i fingrarna på oss att sätta igång och fixa på riktigt nu. Idag blir det till att ta det lite lugnare för att pigga på mig inför allt som komma skall.

 

10 thoughts on “Jag har fått nycklarna

Add yours

  1. Hoppas du kryar på dig och bra att du har barnen som hjälper dig, kommer säkert att bli toppen i din nya lägenhet när du kommit i ordning och blivit frisk igen

  2. Tänk på hälsa nu i första hand och ta inte ut dej. Corona är en lömsk läskig sjukdom och har du åkt på nitlotten, så måste du vara extra försiktig. Sov, ät det du kan och drick! Du vill inte hamna på sjukhus, framför allt vill inte din familj det. Ring 1177 direkt om du får svårt med andningen, vänta inte!

  3. Ja, det kan slå så olika, Vissa märker knappt av sig, andra blir riktigt dåliga Jag tror inte jag har haft det, alla test har varit negativa, och inga antikroppar, och nu vaccinerad. Så tråkigt att bli sjuk just nu då du står mitt i en flytt och allt.

  4. Förstår att det kliar i fingrarna & att du vill mycket nu. Att du vill bli klar! Men det smartaste är säkert att vänta ut skitviruset så att det inte slår tillbaka… Det ska bli spännande att se hur det blir när du flyttat in!

  5. Ska du flytta? Själv? Eller hela familjen? Känns som jag har missat något. Roligt att flytta dock, jag skulle gärna flytta till nytt, trött på min lght 😜

  6. Krya på dig! Men vad skönt att du ändå hade så pass mycket ork att du kunde fixa lite på balkongen. Förstår att det kliar mycket i fingrarna och du vill bo in dig ordentligt.

  7. Förstår verkligen att det kliar i fingrarna och jag känner så igen mig i det du skriver. Jag hade väldigt svårt i höstas när viruset slog till här hemma och att bara sitta inne hemma och vila har aldrig varit min grej. Var rädd om dig bara <3
    Så kul att du fått nycklarna och jag förstår att du gärna vill dra i gång med både renovering och inflyttning.

  8. Krya på dej skönt att du orkade att fixa lite på balkongen ser värkligen jätte fint ut0 ❤🥰

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: