Jag har fick corona

Hej

Hur mår ni alla fina där ute? Själv mår jag fortfarande inte hundra. Nu ska jag berätta för er. Jag har fick corona. Egentligen är jag faktiskt ganska sur över det men jag vet att ilskan inte leder någon vart. Förra veckan var R lite småsjuk någon dag. Om det är han som smittat oss andra tre är ingen som vet men kanske lite troligt. Men hur ska man veta om man är sjuk innan man får några symtom? Lika lite går det veta från vem eller var man åkt på viruset. Det går ju tyvärr inte vilket alla önskar såklart. Tråkigt bara att både jag, William och Tilda blev sjuka samtidigt.

Jag har fick corona

Som sagt R var lite hostig redan förra veckan men tyckte väl själv att han inte var sjuk. I fredagskväll kroknade först William och jag och sedan även Tilda på natten. Där och då kände jag på mig att det var corona som kommit på besök här i familjen igen så vi beställde hem test vilka kom i måndags.

I söndag blev R hemskickad från jobbet med positivt corona test. Ofta när den branschen jobbar just nu måste de som ska jobba testa sig på plats för att inte smitta andra osv vilket är kanonbra tycker jag. När R kom hem eller blev hemskickad kände jag på mig att vi andra tre sjuklingarna hemma hade fått corona. Suck säger jag bara.

Jag hade eller har verkligen inte tid med att vara sjuk eftersom det vankas renovering och flytt för mig. Idag fick jag nämligen nycklarna till min nya bostad. Himla tur när man har vuxna barn som kan hjälpa till. Marcel fick möta den tidigare boenden för att få nycklarna så fick vi andra komma in sedan. Marre har antikroppar då han hade corona i slutet av januari. Så han har fått vara lite allt i allo här hemma denna veckan. Kan det bli mera typiskt liksom? Jag skulle inte tro det.

Att göra covidtest är fasiken inte mysigt

I måndag gjorde jag eller vi covidtest för andra gången. En sak är säker och det är att det är inte alls trevligt. Jag får kräkkänslor och är inte långt ifrån att kräkas när den där himla pinnen ska så långt ner i halsen som det bara går. Men men jag överlevde den och fick mitt positiva provsvar.

Vi mår relativt bra trots allt

Vi mår relativt bra som sagt trots viruset som härjar runt i kroppen. Wille är redan frisk medan T och jag är småsjuka fortfarande. Men en sak är säkert och det är att denna sjukdom liknar ingen annan virussjukdom som jag varken haft eller hört om. Ena stunden fryser man som en galning för att kvarten senare svettas så det kommer svettdroppar i knävecken. Huvudet kan värka så det känns som öronen ska lossna. Kroppen värker så du knappt kan röra dig. För att inte prata om att kroppen känns elektrisk och jag har en galen klåda av och till. För att inte tala om att det känns i näsan som man sprejat in på tok för mycket nässprej. Sedan så har man som vi de flesta influensasjukorna feber och snorade lite av och till.

Jag läste om läraren Karin Nygårds som varit sjuk i covid som skapat bilder över alla de symtom som hon fick uppleva. De är klockrena för symtomen åker runt runt som ett flipperspel i kroppen av och till.

Nu hoppas jag på att vi piggar på oss snart. För hua vad tråkigt det är att vara sjuk. Vi  har klättrat lite på väggarna de stunder då vi är lite piggare och bara vill bli friska igen.

 

 

7 thoughts on “Jag har fick corona

Add yours

  1. Usch din stackare! Jag hade covid i januari men nu när de fick utbrott i Vs klass tog jag den igen men jag hade inte det, ingen av oss hade det.
    Krya på dig!

  2. Usch! Det där testet är inte roligt alls att göra. Så trist att ni alla blev sjuka och det är ingen rolig sjukdom alls. Vi hade det hela familjen i oktober och att klura ut hur man blev smittad är i stort sett omöjligt. Feber och frossa var det jag led av mest och värken i kroppen. Annars klarade vi oss bra. Hoppas ni kryar på er snabbt och kommer igång med renovering och flytt <3

  3. Fy vad tråkigt att ni alla blivit sjuka, hoppas bara att det är/blir lindrigt för er!
    Hoppas att det inte drar ut på tiden så att det påverkar din flytt. Kram & krya på!

Kommentera

Up ↑

%d