Byt däck när det passar dig

” Inlägget är i betalt annonssamarbete med Däckskiftarna.se ”

Hej

Igår var jag och ena sonen på däckskola hos äldsta sonen. Vår William är en bilkille och kan det mesta när det kommer till bilar. Han och hans vänner bygger om bilar och hänger massvis med timmar i sitt garage. Hur som helst så är det toppen att ha Wille som kan guida och hjälpa mig och Marcel när det kommer till bilen. Byt däck när det passar dig. Att byta till sommar och vinterdäck i rätt tid finns det lagar på men trots allt så är det vädret som styr när det är dags.

Byt däck när det passar dig

Först och främst när man pratar om bildäck måste det tilläggas att dåliga däck påverkar bromssträckan negativt. Däcken kan spela en avgörande roll när det kommer till en bra eller dålig körupplevelse och framförallt när det kommer till säkerhet. Och säkerheten är inget som vi ska leka med eller dra ner på när det kommer till bilar.

Lagen säger att vinterdäck måste vara på plats mellan den 1 dec – 31 mars. Dubbdäck är tillåtet 1 okt – 15 april (såtillvida att det inte råder vinterväglag). Det är där det kan bli svårt för om det ska snöa eller man ska åka uppåt i landet där det fortfarande är vinterväglag kan problem uppstå. Idag väntas snökaos här i Stockholm och de allra flesta har nog följt lagen och åker runt på sommardäck nu. Håller mina tummar och tår för att det inte blir en massa tråkiga olyckor.

Köpa nya däck hos Däckskiftarna

Däckskiftarna har över 60 stationer runtom i landet. De både byter däck, säljer nya däck och har däckhotell där vi kan låta våra däck bor medans de inte används. Något jag fick lära mig av Däckskiftarna var att däck inte får förvaras i träförråd, på vinden eller nära brandfarliga ämnen p.g.a. brandrisken. Jag får helt klart ta mig en funderare på var jag ska förvara mina däck säkert nu. Hoppas att det finns däckhotell nära min bostad.

Visste ni att däck är känsliga för solljus och högvärme?

Det kanske säger sig själv men inget jag behövt tänka alls på. Därför är det viktigt att förvara bildäck mörkt, svalt och torrt. Jag har även lärt mig att lösa däck ska lagras stående medans däck på fälg lagras bäst liggande.

Igår kunde jag checka av några punkter i bta däckskolan med sonen. Jag kan nu presentera mig som däckrullare, däcktvättare och däcksparkare. Ni hör ju själva att jag kommit en bit på vägen. Till hösten kanske det blir flera epitet för min del på vägen till att kunna byta däck själv.

Har man inte en bilkunnig person i sin närhet tycker jag att man ska be Däckskiftarna om hjälpen som kan sin sak och är proffs på bildäck.

KRAM KRAM

 

 

 

 

 

 

7 thoughts on “Byt däck när det passar dig

Add yours

  1. Ja, det är mycket man måste tänka på om man har bil, vi har inte det så vi slipper, men kan vara bra att läsa om vi kommer på iden att skaffa bil igen

  2. Viktiga arbetsuppgifter när man byter däck också, någon ska rulla däck och tvätta också. Jag byter inte däck själv och visst skulle jag säkert klara av det om jag verkligen behövde. Bra tips och viktigt med bra däck. Skönt att ha bilkunniga i familjen som kan hjälpa till när det behövs.

Kommentera

Up ↑

%d