Under körsbärsblommorna i Kungsträdgården

Halloj

Idag har jag varit inne i stan med dottern min. Hon var lite låg när hon vaknade så hon fick hänga med mamsen till stan. Ibland behöver man tanka lite och bara få vara kanske lite extra nu i dessa tider som råder hos oss. Vi drog oss till Kungsträdgården för att kika på körsbärsblommorna. De var på g skulle jag säga för träden stod inte ännu i full blomning. Till helgen om det nu inte blir en massa snö tror jag att det kommer vara magi där.

Under körsbärsblommorna i Kungsträdgården

Körsbärsblommor i Kungsträdgården innebär vår i Stockholm. Varje år vallfärda människor från hela världen för att ta del av den rosa magi som utspelar sig i parken under ett par dagar på våren. Idag hade blommorna inte riktigt gått i full blom så jag får väl ta mig en tur in till stan snart igen. Visst att det är mäktigt att hela himlen är rosa. Jag fick mig en fotostund och fick även fota åt andra som säkert trodde att jag var en bra fotograf. Tji fick dem men de bilder jag tog åt dem tror jag blev lite bra i alla fall.

Men min bästa tid med körsbärsblommorna är helt klart när de börjar falla och hela marken är som en rosa matta samtidigt som himlen fortfarande är rosa.

IMG_E0045
Bilden är från tidigare år för att ni skulle få se vad jag menar.
Årets första mjukglass i Kungsan

En av mina egna skapade traditioner är att äta årets första mjukglass i samband med att jag kollar i årets körsbärsblommor. Sagt och gjort. Självklart tog jag en glass i solen på en av parkbänkarna och njöt av vårt underbara väder. Vad vill ni ha på era mjukglassar? Jag kör alltid på nötkross både i botten av bägaren och på toppen för jag är galen i nötter.

Smakråd, smoothie från Joe the Juice och parfymprovare

Tilda och jag gick även runt i några butiker. Jag kom hem med några nya tischor och ångrar lite att jag inte köpte med ett par coola hippiebyxor från Zara. Vi testade även parfymer så mycket att vi till slut inte kände de olika dofterna. Att köpa med mig en nyttig smoothie när jag är på språng är något som jag gillar. Det är så smidigt sätt att få i sig en bra och nyttig lunch när man inte har lust att sätta sig någonstans.

Nytt armgodis i brevlådan

Jag var förr helt galen i armband. Nu har jag varit lugn med det länge och väl kanske för nu börjar det trilla hem armgodis lite av och till igen. För ett litet tag sedan fick jag nyss om By Jolima och klickade hem ett armband. I förra veckan köpte jag mitt andra från dem vilket kom idag. Det var hur fint som helst. Älskar verkligen att jag valde gul färg på det.

 

 

 

13 thoughts on “Under körsbärsblommorna i Kungsträdgården

Add yours

 1. Åhh vad mysigt ni haft det gott med glass. Och jaaa när kungsan blommar då är det vår. Man måste ta sig en tur dit snart. Och vilket fint armband du fått dig😍 blev lite avis på din mysiga dag. Ha en fin kväll nu.

 2. Det är så vackert då körsblommorna blommar. Har ju även fått se det på riktigt. Armband gillar jag med, men får ju inte ha något på jobbet och sen glömmer jag det.

 3. Vilken mysig dag!
  Det är så vackert med körsbärsblommorna.
  Gillar din tradition du skapat, rosa och mjukglass bästa kombon ju.
  Jag tycker bäst om att ha strössel på min mjukglass, ibland karamellströssel och ibland chokladströssel.

  Vilka vackra armband!

 4. Härligt med körsbärsblommor. Har faktist en gång för väldigt många år sedan varit i kungsträdgården just när körsbärsträden blommade. Varken jag eller syrran visste att den fanns så vi var riktiga turister då

 5. Men det är ju sååååååå vackert. Hos mig har vi Körsbärsdalen som är detsamma men i en dal. Gott med glass i solen, jag vill ha sötlakrits =)

 6. Åh det e så vackert där. Jag har varit där med min familj och då gjorde jag som alla andra o ta kort 🙂

 7. Åh vad mysigt med en dag i stan med dottern.
  För mig blir det repris på det på torsdag om vädret tillåter. Älskar att se körsbärsträden i Kungsträdgården och har också det som tradition varje år. Älskar att ta bilder där och njuta av allt det rosa.

 8. Har aldrig varit i Sthlm när körsbärsträdet blommat tyvärr. Har en park här i Helsingborg där jag tror att det är körsbärsträd, så jag ska ta mig en tur dit och kolla status,
  Å vad gott med mjukglass med nötkross! Det är min min favorit också, fast Noisette är också grymt gott. Kanske en kombo: Noisette och nötkross på mjukglass i bägare!

 9. Jag har aldrig varit där när körsbärsblommorna blommar men jag tycker det är så himla fint och vackert, skulle vilja uppleva det på riktigt nån gång. Vad gott med mjukglass vill ha chokladsås på min 🙂

Kommentera

Up ↑

%d bloggare gillar detta: