Idag kom mitt vårskrik

Hej

Bli inte rädda nu men för idag kom det på riktigt. Vi har haft sommarväder här idag. Jag har gått runt sedan lunchtid i shorts och bikinibehå. Ljuvligt om ni frågar mig. Idag kom mitt vårskrik. Skriket som jag sedan Ronja yppade det skrikit på något sätt. Jag skrek kanske inte mitt allra högsta. Men inuti skrek jag för kung och fosterland.

Idag kom mitt vårskrik

Tänk vad man kan längta under de mörka och trista dagarna efter att få njuta av solen med en bra bok i solstolen. Det var knappt så jag kunde förstå att det var så varmt som det var idag. I förmiddags när jag och William gick långa varvet höll jag på att svettas ihjäl. Svettpärlorna fanns på ryggen när vi kom hem. I helgen har jag mestadels varit ute och fixat med krukor och plantering.

Vad kan jag få med mig till min balkong?

Jag tror redan att jag inte kommer få plats med allt som jag tänkt och planterat ner i krukorna. Mina fredagspresentblommor har även de kommit i krukor. I framtiden får jag kanske skaffa mig en liten stuga någonstans eller annan trädgård. För trädgårdsbiten kommer vara svår att mista för min del. En vacker dag kanske det är min tur igen att bli med egen trädgård. Det ska bli spännande att se hur jag ska kunna göra en oas för oss på de få kvadratmeter som ballen är.

Fem mördade kvinnor på kort tid

Vad är det för fel? Hur i hela världen kan det vara sant att fem kvinnor mördats på bara några veckor. Flera barn har förlorat sina mammor för att män valt att mörda. Jag har som många andra sett och tagit del av dokumentären om Soran Ismail. Kan man annat än att må illa och bli fly förbannad på den kvinnosyn som många män tyvärr har.

Var tappade vi bort dessa män som fått detta otroliga synsätt? Nu måste vi verkligen ta tag med hårdhandskarna för att få ett stopp och få till ett jämställt samhälle för oss alla. Nu sätter vi ner fötterna och tar tag i dessa problem, synsätt och brott en gång för alla.

@ninarungs

Imorgon ska jag åka till stan och titta på körsbärsblommorna i Kungsan.

 

9 thoughts on “Idag kom mitt vårskrik

Add yours

 1. Åh härligt att se att du njuter😍 åhhh måste sola lite här i veckan på balkongen så jag med får lite färg.
  Så fint du planterat vännen och hoppas du får en underbar dag i Kungsan. Kram

  1. Att sakna en trädgård det gjorde jag när jag flyttade från hus till lägenheten. Två år klarade jag sedan skaffade jag en koloni…bästa som finns och vi älskar vår stuga och trädgård.
   Kram Kajsa

 2. Jag funderade på att gå ut och göra ett vårskrik, ja jag skriker på riktigt, men kände att det passade inte riktigt med tanke på att jag bor i Höör. Det var ju här Elin blev mördad och jag bor väldigt nära där hon blev mördad.

  Det kommer bli fint på er balle! (som skåning har jag fortfarande inte vant mig vid att ni stockholmare kallar balkongen för rumpa) Du kanske kan skaffa en kolonilott, det ser så trevligt ut med små stugor i ett eget litet samhälle.

 3. Här var det sol och skönt med idag =) du kanske kan skaffa dig en liten kolonilott, ser många i Örebro som har sådana och planterar sina grönsaker i och sen har dom en liten stuga med och övernattar på sommaren =)… Vad härligt det ser ut att se dig ligga i en stol i solen och njuta=)

 4. Vädret var ju fantastiskt i helgen. Synd att man jobbade. Svårt att få med allt man vill till en balkong. Ja en liten stuga, eller nåt hade nog varit perfekt för dig.

 5. Helt underbart att värmen är här och man kan njuta. Tid för läsning och trädgårdspyssel låter så skön.
  Måste också ta mig en tur till stan denna vecka för Kungsträdgårdens körsbärblommor måste jag se ❤

 6. önska våren kom lite mer här med, måste få det fixat på balkongen ajg med sån viktig plats nu under vår och sommaren ju ❤

 7. Passa på och njut massor, snart blir det tydligen kallare igen. Idag parkerar jag återigen på uteplatsen med en bok 🙂

Kommentera

Up ↑

%d